Pridať recept

Šampiňónová polievka s haluškami

4
porcie
25
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

200 g
šampińóny
2 ks
mrkva
1 ks
petržlen
1 ks
mladý kaleráb
5 ks
zemiaky
1 PL
múka polohrubá na zahustenie
ks
mletá červená paprika, čierne korenie, soľ, vegeta
2 PL
múka hladká na halušky
1 ks
vajce
ks
olej
ks
petržlenová vňať

postup

Huby sú veľmi zdravé. Táto polievka je zo šampiňónov a veru si na nej pochutíte.

1.

Zeleninu a zemiaky ošúpeme a nadrobno nakrájame. Huby umyjeme a nakrájame na tenké prúžky. Cesnak ošúpeme a nasekáme.

 
2.

Na oleji orestujeme cesnak, pridáme zeleninu a krátko osmažíme. Zalejeme vodou, osolíme, okoreníme a uvaríme do mäkka.

3.

Uvarenú zeleninu zahustíme múkou rozšľahanou v troche studenej vody.

4.

Z múky, vajíčka a soli vypracujeme v miske cesto, z ktorého pomocou lyžičky vkladáme do polievky drobné halušky. Krátko povaríme a keď vyplávajú na povrch, polievka je hotová. Pridáme nasekanú čerstvú petržlenovú vňať a môžeme servírovať. Dobrú chuť!

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať