Pridať recept

VIDEORECEPT: Nepečená čoko-latte torta

12
porcií
165
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

150 g
kakaové sušienky
80 g
horká čokoláda
70 g
maslo

Krém

600 ml
smotana na šľahanie
2 PL
espresso
350 g
čokoláda na varenie

Poleva

400 g
nasekaná čokoláda
200 ml
smotana na šľahanie

postup vo videu vyššie

3 vrstvy plné čokolády prekvapivo tvoria ľahký a nadýchaný, nepečený dezert s kávovým nádychom.

1.

Na korpus spolu vymiešame rozdrvené sušienky, roztopené maslo a rozpustenú čokoládu. Utlačíme na dno formy a dáme vychladiť na 30 minút. 

 
2.

Krémovú vrstvu si pripravíme so šľahačky, ktorú vyšľaháme s espressom. Potom opatrne primiešame roztopenú čokoládu a kréme navrstvíme na korpus. Opäť chladíme cca 1 hodinu.

3.

Na polevu vymiešame nasekanú čokoládu s horúcou smotanou a polejeme ňou povrch torty. Chladíme ďalšiu hodinu.

4.

Dekorujeme podľa našej fantázie a môžeme podávať.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Video: Prečo milujeme čokoládu?
Pre jej úžasnú chuť a zopár prvkov, ktoré stimulujú našu túžbu po čokoláde. Samozrejme ak hovoríme o tmavej čokoláde...
Čokoláda
16 hriešnych pochúťok z milovanej čokolády
Čokoláde dokáže odolať len málo ľudí. Horká, biela, mliečna alebo s príchuťou, každý si nájde tú svoju...
Čokoládový cheesecake
Čokoládový cheesecake: Krásne ľahučký a svieži aj napriek kopcu čokolády
Výborný, krásny, a pritom super jednoduchý zákusok, ktorý vzdáva hold čokoláde.
Jahodová roláda s parížskou šľahačkou
Parížska roláda: Luxusný dezert za pár eur
Parížska šľahačka je vždy prísľubom delikátneho zákusku. Vyskúšajte túto jednoduchú roládu s čerstvým...
Overený recept na vláčne brownies. Plus zopár rád, ako ich vylepšiť
Overený recept na vláčne brownies. Plus zopár rád, ako ich vylepšiť
Ako docieliť, aby bol váš brownies vláčny alebo naopak pevnejší? Radi poradíme.