Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Smotanový koláč s hruškami

ingrediencie

150 g
hladkej múky
3 PL
kakaa
100 g
cukru
150 g
masla
3 ks
vajec
1 PL
citrónovej šťavy
5 ks
hrušiek
250 ml
33% smotany na šľahanie
150 g
čokolády
2 PL
rumu

postup

1.

Z múky, masla, polovice cukru, kakaa jedného žĺtka a citronóvej šťavy si vypracujeme cesto, ktoré dáme na polhodinu do chladničky.

2.

Vymastíme a vysypeme si okrúhlu koláčovú formu a natlačíme cesto.

4.

Hrušky rozpolíme, zbavíme jadrovníkov, narežeme do vejárov a poukladáme na cesto, spravíme si zálievku zo sladkej smotany, jedného vajíčka, žĺtka, rumu a zvyšku cukru, vylejeme na cesto...

5.

a pečieme okolo 50 minút na 180 stupňoch, treba si odsledovať. Dobrú chuť! :)

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Ganache
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Ganache je niečo ako univerzálna čokoládová poleva či čokoládový krém. S ganachovými polevami či krémami sa v našich...
Medovníky bez múky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
Aj zástanci zdravej výživy si môžu dopriať voňavé medovníčky. Tu je päť receptov na medovníky bez výčitiek.
Raw guľky
7 tipov na vianočné zdRAWé recepty
7 tipov na vianočné zdRAWé recepty
Vianoce nemusia byť o tonách cukru a bielej múky. Vyskúšajte naše tipy na zdravšie maškrtenie vo sviatočnom šate.