Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Jablkový koláč s vôňou škorice

10
porcií
60
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

250 g
múka polohrubá
250 g
hladká múka extra špeciál
180 ml
teplého mlieka
30 g
čerstvé droždie
2 ks
zltky
1 ks
vajce
120 g
cukor
1 ČL
soľ
1 ks
strúhaná citrónová kôra
100 g
mäkké maslo alebo margarín
strúhané jablká
podľa kyslosti cukor
škorica mletá
vanilkový cukor na posypanie

postup

Je sezóna jabĺk, tak bolo by hriechom to nevyužiť. Fajný voňavý koláč, po ktorom sa nejeden len tak oblíže od ucha k uchu.

1.

Klasickým spôsobom si pripravíme kysnuté cesto. Mne pri príprave pomáha robot. Cesto po vypracovaní necháme na teplom mieste vykysnuť.

4.

Jablká očistíme, nastrúhame a podľa kyslosti pridáme cukor a škoricu. Zmiešame a pred rozložením na cesto ich vytlačíme zo šťavy.

6.

Uložíme do vymastenej panvice, alebo na okruhlý plech a necháme na teplom mieste podkysnuť. Ked to chceme urýchliť, zapneme rúru na 50 °C a 15 min. necháme v rúre. Potom vyberieme z rúry a zapneme na 200°C , aby sa vyhriala a koláč potrieme rozšľahaným vajcom a upečieme 25-30 min.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Chladnička
Dajte zbohom chaosu v chladničke!
Dajte zbohom chaosu v chladničke!
Otvoriť, vytiahnuť a zavrieť. Tak by to malo s chladničkami fungovať. Bohužiaľ, realita je trošku iná.
Hot Chocolate
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Spomaľte, zastavte sa na chvíľu a doprajte si čarovné chvíle pri šálke poriadnej horúcej čokolády.
Pomelo
Video: Ako ošúpať pomelo?
Video: Ako ošúpať pomelo?
Zistite, prečo sa pomelo predáva vo fólii a ako ho efektívne a rýchlo zbaviť hrubej šupky.