Kysnuté koláče s tvarohom
ingrediencie
postup
Koláče ku káve a čaju.
V teplom mlieku rozmiešame droždie, asi lyžicu cukru a dve lyžice múky a na teplom mieste necháme približne 15 minúť vzísť kvások.
Medzitým zmiešame múku, cukor, štipku soli, olej a kys. smotanu. Pridáme kvások a v mise alebo robotovi hnetieme minimálne 5 minúť, až vznikne pružné hladké cesto. Urobíme z nej guličky veľké asi pingpongové loptičky, položíme ich v dostatočnej vzdialenosti od seba na plech pokrytý papierom na pečenie a necháme približne 20 minúť kysnúť.
V miske zmiešame studené mlieko s pudingovým práškom, pridáme citrónovou kôru, pár kvapiek citrónu, cukor a varíme, pokiaľ puding dobre nezhustne. Potom pridáme vajíčko a tvaroh a poriadne premiešame.
Do vykysnutých guličiek urobíme do stredu jamku s priemerom asi 5 cm (napríklad dnom pohára). Všetky koláčiky potrieme rozšľahaným vajcom, aby mali po upečení zlatavú farbu. Náplň dáme do cukrárskeho sáčku a nastriekame do jamky v koláčiku.
Pečieme v rúre na 200 ´C asi 25-30 min. Ak máme radi škoricu, môžeme pred pečením posýpať aj škoricových cukrom.
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.