Kysnutý vrkoč s pudingom
ingrediencie
Plnka
postup
Dobrota na desiatu alebo olovrant.
V troške teplého mlieka, cukru a kvasníc necháme vykysnúť kvások. V miske zmiešame hladkú múku, cukor , soľ, mlieko, olej, a kvások. Necháme nakysnúť až cesto zdvojnásobí objem.
Urobíme valčeky o priemere asi 1 cm a dlhé asi 20 cm, ktoré ohneme na pól, tým vzniknú dva pramene, ktoré upletieme a koniec trochu vsunieme dospodu. Celkom z tohto z množstvá múky urobíme 36 ks o veľkosti 10 cm. Necháme na plechu potrieme rozšľahaným vajcom.
Pečieme pri 200°C asi 25-30 min. Vychladnuté rozkrojíme a plníme náplní.
Z cukru urobíme karamel, zalejeme mliekom a karamel rozpustíme. Potom v ňom uvaríme puding. Do ešte teplého zamiešame maslo, ale Heru a necháme vychladnúť.
Vychladnuté vrkoče prekrojíme a naplníme pudingom. Posýpeme práš. cukrom.
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.