Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Domáci špaldový chlieb

12
porcií
120
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

50 g
špaldová chlebová múka
250 g
hladká (špaldová) múka
1/2 ČL
soľ
1 PL
slnečnicové semienko
4 PL
mleté vlašké orechy
2 ČL
celá rasca
1 ČL
fenikel
330 ml
vlažná voda
21 g
čerstvé droždie
1 ČL
med

postup

Recept pripravila Blogerka roka 2017 v Gastronómii „Lenivá kuchárka“. Ďalšie recepty nájdete na blog.kitchenaid.cz.

1.

Do väčšej misky dáme chlebovú a hladkú múku, pridáme soľ, semienka, pomleté orechy, rascu a fenikel a premiešame.

2.

Vo vlažnej vode prstami rozmrvíme droždie, pridáme med, premiešame a necháme postáť asi 10 minút.

3.

K suchým ingredienciám pridáme kvások a dôkladne oboma rukami miesime cesto, kým sa neoddelí od misy. Ak je potrebné, pridáme ešte trocha múky alebo vlažnej vody.

4.

Vymiesené cesto na chlieb necháme kysnúť pod čistou utierkou alebo ho môžeme preložiť do múkou vysypanej ošatky, prikryť utierkou a na teplom mieste nechať len tak 1 hodinu.

5.

Z cesta vyformujeme bochník alebo tehličku (podľa toho či budeme piecť vo forme, alebo len tak na plechu) a vložíme do papierom vyloženej formy alebo na plech. Chlieb necháme ešte chvíľku postáť pri izbovej teplote.

6.

Chlieb vložíme do rúry a pečieme pri 200 stupňoch cca 50 minút. Po vybratí ho pokvapkáme studenou vodou, aby nám kôrka veľmi nestvrdla.

7.

Chlebík podávame po vychladnutí v tradičnom šate s maslom a soľou alebo s nejakou chutnou domácou nátierkou.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Eggnog with
Video: Pripravte si ten najlepší domáci vaječný likér
Video: Pripravte si ten najlepší domáci vaječný likér
Kupujete vaječný likér v obchode? Prečo? Veď ten domáci máte hotový raz-dva.
Ganache
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Ganache je niečo ako univerzálna čokoládová poleva či čokoládový krém. S ganachovými polevami či krémami sa v našich...
Medovníky bez múky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
Aj zástanci zdravej výživy si môžu dopriať voňavé medovníčky. Tu je päť receptov na medovníky bez výčitiek.