Pridať recept

Medovo rozmarínový chlebík

12
porcií
80
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

160 ml
olivový olej
365 ml
grécky biely jogurt jogurt
3 ks
vajce
1 ks
vetvička rozmarínu
250 g
krupicový cukor
310 g
múka hladká
1/2 ks
prášok do pečiva
1/2 ČL
jedlá sóda
ks
muškátový oriešok (čerstvo nastrúhaný)

Poleva

350 g
práškový cukor
150 g
biely jogurt
75 ml
med

postup

Recept pripravila Martina Schmidtová z blogu „tinajedoma“. Ďalšie recepty nájdete na blog.kitchenaid.cz.

1.

Trúbu si predhrejte na teplotu 180 stupňov. Formu na chlebík vymažte olejom a vysypte múkou.

 
2.

Rozmixujte olej, jogurt a vajce. Zmes šľahajte kým sa všetko nespojí v jednoliatu hmotu. Potom pridajte rozmarín a všetky ostatné sypké ingrediencie. Šľahajte v priebehu dvoch minút, pokým sa všetko skutočne krásne nespojí do hladkej krémovej konzistencie.

3.

Hotové cesto potom vylejte do pripravenej formy a pečte cca 50 minút. Pred vytiahnutím z trúby sa pomocou špáradla uistite, že je chlebík skutočne upečený.

4.

Chlebík vyklopte z formy a nechajte na mriežke. Po vychladnutí ho polejte pripravenou polevou. Tú si pripravte zmiešaním všetkých uvedených ingrediencií.

5.

Pri pečení chlebíka by vám mal povrch ľahko popraskať. Vďaka tomu sa následne poleva krásne vsiakne a dostane i do stredu. Pokiaľ sa vám to nepodarí, vytvorte si ryhy sami pomocou špáradla či stierky, aby sa vám poleva naozaj dobre vsiakla a ochutila tak celý chlebíček.

6.

Hustotu polevy môžete regulovať buď pridaním cukru pre hustejšiu konzistenciu, alebo pridaním medu pre redšiu.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Chlebové placky
Chutné a zdravé domáce chleby zo sveta. Ľahšie ako kysnuté
V rôznych krajinách sveta nájdete najrôznejšie druhy chleba. Často sú považované za tradičné jedlo, ktoré...
Kupovaný nízkosacharidový chlieb
Najlepší nízkosacharidový chlieb: Z jeho ceny v obchode sa vám zatočí hlava, ale doma ho upečiete za zlomok ceny, takto!
Niektoré zdravšie pečivá nás často odradzujú od kúpy svojim miniatúrnym vzhľadom a vysokou cenou. Výnimkou...
Chlieb
A kde skladujete chlieb vy? Ak na tomto mieste, robíte veľkú chybu! Suchý chlieb však nevyhadzujte, tu je návod, čo s ním môžete urobiť
Kúpili ste väčšie množstvo chleba a nestihli ste ho spotrebovať? Tu je niekoľko nápadov čo s ním a tiež...
Rýchly chlieb z panvice
Zázračný chlieb z panvice: Krásne mäkký aj na druhý deň, stačí múka, olej a nebudete sa vedieť dojesť!
"Pane in Padella" je názov špeciality z Talianska. Je to chlieb, ktorý sa pečie na panvici namiesto v rúre. A...
Chlieb
Nenechávajte chlieb v chladničke! V týchto nádobách zostane čerstvý oveľa dlhšie
Jednou z najčastejších chýb je uchovávanie chleba v chladničke. To len zdanlivo predlžuje jeho čerstvosť...