Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Kuracie ragú s gaštanmi

2
porcie
35
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

250 g
kuracie prsia
1 ks
cibuľa
1 ks
jablko
150 g
šampińóny
200 g
varené gaštany
100 ml
biele suché víno
100 ml
smotana
soľ
mleté čierne korenie

postup

Trochu netradičné spojenie mäsa, húb a varených gaštanov.

1.

Ako prvé uvaríme gaštany. Gaštany narežeme, vložíme do vriacej vody a varíme asi 20 minút. Gaštany scedíme a vysypeme na utierku. Dobre ich postláčame, pošúchame, až sa začne šupka uvoľňovať. Ešte teplé ich očistíme.

2.

Na oleji orestujeme kuracie prsia, osolíme a okoreníme. Prsia vyberieme a vo výpeku orestujeme cibuľu spolu s očisteným a na kocky nakrájaným jablkom. Potom pridáme hríby a gaštany. Orestujeme. Mäso vložíme naspäť, podlejeme vínom a pod pokrievkou krátko podusíme. Na záver pridáme trochu smotany a už len necháme prevrieť. Dochutíme a ozdobíme petrželkou.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Echinacea
Echinacea - prírodné antibiotikum
Echinacea - prírodné antibiotikum
O jej liečivých účinkoch niet pochýb. Výrazná bylina pôvodom zo Severnej Ameriky sa dnes pestuje na plantážach po celom...
Chladnička
Dajte zbohom chaosu v chladničke!
Dajte zbohom chaosu v chladničke!
Otvoriť, vytiahnuť a zavrieť. Tak by to malo s chladničkami fungovať. Bohužiaľ, realita je trošku iná.
Hot Chocolate
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Spomaľte, zastavte sa na chvíľu a doprajte si čarovné chvíle pri šálke poriadnej horúcej čokolády.