Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Tibi vodný kefír

ingrediencie

80 g
cukor (biely, trstinový) bio
80 g
tibi kryštáliky
2 litre
filtrovaná voda (detská kupovaná)
3
bio citrón
2 ks
sušené figy (slivky, hrsť hrozienok)

postup

Tiež má pomenovania japonské morské kryštály, či živé zrnka. Je podobný známej hube Kombucha. Má množstvo liečivých účinkov, podporuje imunitu. Sám sa rozmnožuje stačí mu len voda a cukor, ktoré treba vymienať raz za týždeň. Nápoj sa vyrába pomocou fermentácie/kvasenia a preto obsahuje veľmi vzácne a zaujímavé látky, ktoré sa v bežnej potrave takmer vôbec nenachádzajú. Tibi kryštáliky sa dajú kúpiť cez internet, no keďže sa ľahko rozmnožuje ľudia ich ponúkajú aj cez bazár.

1.

Naplňte 3 litrovú sklenenú nádobu vodou. Tibi kryštálikom sa lepšie darí v bezchlórovej vode, preto filtrovaná alebo kupovaná voda. Pridajte cukor a miešajte kým sa nerozpustí. Potom pridajte 3 plátky bio citrónu, bio najmä kvôli kôre, aby nebola chemický ošetrená. Potom pridajte tibi a 2 ks sušených fíg.

2.

Ak chcete šumivý nápoj uzavrite nádobu hermetickým uzáverom, teda aby tam nešiel vzduch. Pokiaľ nechcete šumivý, stačí ak nádobu prekryjete čistou poskladanou utierkou. Doba kvasenia je 48 hodín pri izbovej teplote.

3.

Po 2 dňoch si tibi preceďte cez umelohmotné sitko najlepšie do sklenených fliaš, dajte vychladiť a pite. Môžete si dať spraviť novú dávku tibikov. Ak nemáte čas, či máte tibi navyše skladujte ich v sklenenej fľaši s vodou a 1 PL cukru. Takto vám to vydrží týždeň, potom tibi prepláchnite a vodu vymeňte. Snažte sa vyhnúť používaniu kovových predmetov, pretože kov Tibi kryštáliky zabíja. Preto používajte radšj umelohmotné sitko a lyžicu.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Hot Chocolate
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Spomaľte, zastavte sa na chvíľu a doprajte si čarovné chvíle pri šálke poriadnej horúcej čokolády.
Pomelo
Video: Ako ošúpať pomelo?
Video: Ako ošúpať pomelo?
Zistite, prečo sa pomelo predáva vo fólii a ako ho efektívne a rýchlo zbaviť hrubej šupky.
Omeleta
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Zvládnite prípravu francúzskej omelety a dajte svojím raňajkám nový rozmer.