Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Krúpy s makom a čučoriedkami

ingrediencie

200 g
uvarené jačmenné krúpy
200 g
mrazené čučoriedky
100 ml
voda
200 g
mletý mak
100 g
kokosový cukor

postup

Mak je svojim vysokým obsahom vápnika u nás doma veľmi cenený. Makové jedlo mávame minimálne raz do mesiaca, no mak si pridávame aj do jogurtov či na chleba pri pečení. Pamätám si, že ako dieťa som ho nerada mlela na vŕzgajúcom mlynčeku. Dnes ho mám za pár minút vo vitamixe rozdrvený. Takáto pomôcka zjednodušuje často aj výber čo si dáme na cestoviny, či aký koláč pripravím. Aj toto jedlo je neuveriteľne chutné a jednoduché. Uvarte si krúpy. Ich variabilita je rôzna, pridávame ich do polievok, jogurtov, robím z nich prílohy (krupotá). Prvý krát som ich takto nasladko pripravila, lebo mi ostalo maku z koláča a zopár čučoriedok v balíčku v mrazničke. Výdatné jedlo, dosladené kokosovým cukrom sa dá jesť teplé aj vychladené. Je to jedno z tých jedál, ktoré si môžete preniesť na cestu autom, do práce či dať deťom na desiatu do školy. Je vegánske a teda bez obsahu živočíšnych bielkovín a tukov. Jačmeň je výborným pri trávení, pomáha rastu vlasov a regenerácii pokožky. Na rozdiel od pšenice, obsahuje menej lepku. Krúpy sú výrobkom, nie naturálnym plodom, vznikajú obrúsením zrna jačmeňa. TIP: jačmenné krúpy pokojne vymeňte za ovos či špaldu alebo kamut

1.

Mrazené čučoriedky som rozohriala v hrnčeku s vodou, pridala sladidlo a vyredukovala šťavu. Vznikne sirup s kusmi ovocia, do ktorého primiešajte krúpy, tým sa jedlo aj stabilizuje do jedlej teploty.

2.

Pred podávaním som pridala zomletý mak. Ak máte radi orieškové chute, recept si môžete spraviť aj s mletým bielym makom. Biely mak je pri úsmeve potom vidieť menej ako modrý 😊.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Ganache
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Ganache je niečo ako univerzálna čokoládová poleva či čokoládový krém. S ganachovými polevami či krémami sa v našich...
Medovníky bez múky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
Aj zástanci zdravej výživy si môžu dopriať voňavé medovníčky. Tu je päť receptov na medovníky bez výčitiek.
Raw guľky
7 tipov na vianočné zdRAWé recepty
7 tipov na vianočné zdRAWé recepty
Vianoce nemusia byť o tonách cukru a bielej múky. Vyskúšajte naše tipy na zdravšie maškrtenie vo sviatočnom šate.