Pridať recept

Gnocchi v smotanovej omáčke s brokolicou

Gnocchi v smotanovej omáčke s brokolicou
Zdroj: Henrieta_Peskovicova

ingrediencie

ks
uvarená brokolica
250 ml
šľahačková smotana
50 g
maslo
200 g
parmezán
2 PL
kôprová vňať
2 strúčiky
cesnaku
ks
olej ,soľ

postup

Priznám sa bez mučenia, že k tomuto receptu som urobila „len“ omáčku, gnocchi so si kúpila chladené, od známej talianskej firmy. Čas mamy je niekedy neúprosný. Nerada využívam polotovary, ale tento sa mi zdal celkom bezpečný. (čítam vzadu tie ingrediencie😊). Istý čas som žila v Taliansku v Rimini, v Ríme. Vždy si spomeniem, ako ma raz kamarát vzal k nim domov na obed. Boli 90-te roky minulého storočia (znie to poriadne dávno, že). Taliani toho o Slovákoch veľa nevedeli skôr im boli známe asertívne Slovenky 😊. Ginova babka robila gnocchi s paradajkovou omáčkou. Boli božské. Neskutočné. Také obyčajné a najlepšie na svete. Omáčky máme radi. Deti tiež, a i keď si dcérka pýta často holé cestoviny, omáčky so známimi ingredienciami zmlsne celkom rada. Z predošlého dňa mi zostala uvarená hlavička brokolice. Keďže ju vždy varím krátko a po dovarení prelejem studenou vodou, na druhý deň bola krásne zelená. Omáčka je hotová za 10 minút.

1.

Gnocchi vhoďte do vody variť vtedy, keď sa smotana začne na panvici zohrievať. Cestovinám zo zemiakov trvá len cca 2-3 minúty vyplávať navrch hladiny a potom ich scedené hodíme do takmer hotovej omáčky.

 
2.

Do hlbšej a širokej panvice nalejte smotanu. Mne na 1 dospelácku a jednu detskú stačilo 250ml. Použila som 400 g cestovín. Do smotany dajte cesnak (môže byť aj roztlačený) a na miernom ohni smotanu miešaním uveďte do varu. Smotana by sa mala variť cca 2-3minútky, nesmie sa na nej vytvoriť šupka.

3.

Potom do nej vhoďte scedené gnocchi, pridajte nastrúhaný parmezán a kôpor a premiešajte. Zemiakové cesto je úžasné v tom, že absorbuje chute omáčky.

4.

Brokolicu som zohriala vo vode. Prevarila som vodu v hrnci a potom do horúcej vložila brokolicu a za minútu vytiahla. Zohriatu brokolicu som na tanieri roztlačila vidličkou a premiešala do odstavených cestovín. A rýchlo dala na taniere a ...zjedli sme aj s dcérkou, len sa tak zaprášilo😊 aj vám budú chutiť.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
8.2.2019 12:25 | |
+2 -1
túto omáčku milujem <3 viac ako s gnocchi mi ale chutia s farebnými cestovinami https://www.letakomat.sk/tesco/hypermarket-od-stredy-06-02-2019/ dodajú tomu pestré farby :) ale koľko ľudí toľko chutí...odporúčam ak niekto nemá čas a chytí ho vlčí hlad :D
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.