Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Gnocchi v smotanovej omáčke s brokolicou

ingrediencie

uvarená brokolica
250 ml
šľahačková smotana
50 g
maslo
200 g
parmezán
2 PL
kôprová vňať
2 strúčiky
cesnak
olej, soľ

postup

Priznám sa bez mučenia, že k tomuto receptu som urobila „len“ omáčku, gnocchi so si kúpila chladené, od známej talianskej firmy. Čas mamy je niekedy neúprosný. Nerada využívam polotovary, ale tento sa mi zdal celkom bezpečný. (čítam vzadu tie ingrediencie😊). Istý čas som žila v Taliansku v Rimini, v Ríme. Vždy si spomeniem, ako ma raz kamarát vzal k nim domov na obed. Boli 90-te roky minulého storočia (znie to poriadne dávno, že). Taliani toho o Slovákoch veľa nevedeli skôr im boli známe asertívne Slovenky 😊. Ginova babka robila gnocchi s paradajkovou omáčkou. Boli božské. Neskutočné. Také obyčajné a najlepšie na svete. Omáčky máme radi. Deti tiež, a i keď si dcérka pýta často holé cestoviny, omáčky so známimi ingredienciami zmlsne celkom rada. Z predošlého dňa mi zostala uvarená hlavička brokolice. Keďže ju vždy varím krátko a po dovarení prelejem studenou vodou, na druhý deň bola krásne zelená. Omáčka je hotová za 10 minút.

1.

Gnocchi vhoďte do vody variť vtedy, keď sa smotana začne na panvici zohrievať. Cestovinám zo zemiakov trvá len cca 2-3 minúty vyplávať navrch hladiny a potom ich scedené hodíme do takmer hotovej omáčky.

2.

Do hlbšej a širokej panvice nalejte smotanu. Mne na 1 dospelácku a jednu detskú stačilo 250ml. Použila som 400 g cestovín. Do smotany dajte cesnak (môže byť aj roztlačený) a na miernom ohni smotanu miešaním uveďte do varu. Smotana by sa mala variť cca 2-3minútky, nesmie sa na nej vytvoriť šupka.

3.

Potom do nej vhoďte scedené gnocchi, pridajte nastrúhaný parmezán a kôpor a premiešajte. Zemiakové cesto je úžasné v tom, že absorbuje chute omáčky.

4.

Brokolicu som zohriala vo vode. Prevarila som vodu v hrnci a potom do horúcej vložila brokolicu a za minútu vytiahla. Zohriatu brokolicu som na tanieri roztlačila vidličkou a premiešala do odstavených cestovín. A rýchlo dala na taniere a ...zjedli sme aj s dcérkou, len sa tak zaprášilo😊 aj vám budú chutiť.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Osie hniezda
Najlepšie recepty na voňavé osie hniezda
Najlepšie recepty na voňavé osie hniezda
Pripravte si tieto zakrútené dobroty z kysnutého cesta. Sú ako stvorené na raňajky a deťom do školy na desiatu...
Slovak christmas
Video: Kapustnica ako lusk
Video: Kapustnica ako lusk
Sviatočná polievka číslo jeden. Ako na dobrú kapustnicu?
Bulgur
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Vlákninou a minerálmi nabitá príloha, ktorú si mnohí mýlia s kuskusom. Bulgur je však oveľa chutnejší.