Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Videorecept: Vyprážané pivné cestíčko so zmrzlinou

8
porcií
25
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

200 ml
fritovací olej
práškový cukor na posypanie
zmrzlina

Pivné cestíčko

1,5 hrnčeky
hladká múka
2 PL
kryštálový cukor
1 KL
prášok do pečiva
1 hrnček
cider
1 ks
vajce
1 PL
olej

postup vo videu vyššie

Palacinkové cesto so ciderom, efektne nanesené do rozpáleného oleja cez cukrárske vrecko, vytvorí krásnu a chrumkavú špirálu, ktorá doslova volá po vašej obľúbenej zmrzline.

1.

Olej nalejeme do hlbšej rajnice a necháme zohrievať.

2.

Vo veľkej miske spolu vymiešame jednotlivé ingrediencie na cestíčko v nasledovnom poradí: múka, cukor, prášok do pečiva, soľ, pivo a vajce.

3.

Zmesou naplníme cukrárske vrecko.

4.

Do rozpáleného fritovacieho oleja vytláčame špirály z cestíčka a vyprážame do zlatohneda.

5.

Každú špirálku necháme odkvápať od oleja na papierovej utierke.

6.

Pred podávaním ich zasnežíme cukrom a kopček zmrzliny položíme do stredu špirály.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Jesenný šalát
10 inšpirácií ako využiť cviklu
10 inšpirácií ako využiť cviklu
Cvikla je všestranne využiteľná zelenina, ktorá fascinuje nielen svojou úžasnou farbou ale tiež nutričným bohatstvom.
Orechová žemľovka
Milovaná žemľovka 5x inak
Milovaná žemľovka 5x inak
5 tradičných i pomerne nezvyklých receptov na prípravu sladkej klasiky, ktorá podobne ako parené buchty či šúľance...
Walnuts
Viete správne skladovať orechy?
Viete správne skladovať orechy?
Orechy naozaj právom patria medzi superpotraviny. Sú zdrojom zdravých tukov, znižujú cholesterol, pôsobia v tele...