Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Videorecept: Vyprážané pivné cestíčko so zmrzlinou

8
porcií
25
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

200 ml
fritovací olej
práškový cukor na posypanie
zmrzlina

Pivné cestíčko

1,5 hrnčeky
hladká múka
2 PL
kryštálový cukor
1 KL
prášok do pečiva
1 hrnček
cider
1 ks
vajce
1 PL
olej

postup vo videu vyššie

Palacinkové cesto so ciderom, efektne nanesené do rozpáleného oleja cez cukrárske vrecko, vytvorí krásnu a chrumkavú špirálu, ktorá doslova volá po vašej obľúbenej zmrzline.

1.

Olej nalejeme do hlbšej rajnice a necháme zohrievať.

2.

Vo veľkej miske spolu vymiešame jednotlivé ingrediencie na cestíčko v nasledovnom poradí: múka, cukor, prášok do pečiva, soľ, pivo a vajce.

3.

Zmesou naplníme cukrárske vrecko.

4.

Do rozpáleného fritovacieho oleja vytláčame špirály z cestíčka a vyprážame do zlatohneda.

5.

Každú špirálku necháme odkvápať od oleja na papierovej utierke.

6.

Pred podávaním ich zasnežíme cukrom a kopček zmrzliny položíme do stredu špirály.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Mrkva
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
Mrkva je naša! Je lokálna, zdravá, dobre skladovateľná a teda dostupná takmer celoročne.
Kompóty
Kompóty sú v kurze!
Kompóty sú v kurze!
Kúsok leta v treskúcej zime zabezpečia domáce zaváraniny.