Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Gnocchi z červenej šošovice

ingrediencie

4 ks
zemiak typ B
150 g
šošovicová múka
300 g
múka semolina
1 PL
soľ
2 ks
vajce
200 g
parmezán
200 ml
smotana
bylinky
cesnak

postup

Keďže veľa doma varím, vždy sa snažím o nejakú obmenu, osvieženie tradičných (mojich) receptov. Veď ako blogerka aj musím, zásobujem mojich fanúšikov receptami už viac ako 10 rokov 😊. Gnocchi sú tradičné talianske jedlo. Slovo sa vyslovuje ako noki, nie noči ako sa zvykne v niektorých akože talianskych reštauráciách. Doma ich robím z varených zemiakov aj tvarohu, tekvice alebo batatov. Nerobievam ich často, je s nimi trošku viac práce 😊. Ale výsledok, hmmm...dajú sa jesť s paradajkovou, špenátovou, syrovou, cuketovou, hubovou..omáčkami od výmyslu sveta. Ak sa „ rozšúpnete“ s ich výrobou, môžete ich zmraziť a vytiahnuť ako kráľovná kuchyne keď dostanete na ne chuť. Na tento recept som použila za hrsť hladkej múky z červenej šošovice. Dodali cestovinám strukovinové proteíny, ako aj inú, netradičnú chuť. S omáčkou z parmezánu a troškou smotany chutili vynikajúco.

1.

Zemiaky zbavíme šupky a rukou ich roztlačíme na kašu. Pridáme vajcia, soľ a šošovicovú múku.

2.

Semolinu pridávam podľa potreby. Keďže miesim rukou, cítim hustotu cesta a podľa toho aj prispôsobím pridávanie semoliny (krupice z tvrdej pšenice určenej presne na výrobu cestovín). Cesto musí byť mäkké, tvárne ako plastelína. Takto budú gnocchi chutné.

3.

Cesto premiesime, vytvarujeme do valčeka s priemerom cca 2cm a odrezávame asi 1cm kolieska. Na pomúčenej doske ich dlaňou tvarujeme do guličiek.

4.

Aby omáčka na nich lepšie držala, opakom zúbkov vidličky ich ešte zľahka obkrútime a vytvoríme ryhy. Varíme cca 1,5 minúty v dobre posolenej vode.

5.

Omáčka, ktorú som vytvorila je úplne jednoduchá. Vyrobila som ju zo zvyškov samých dobrých ingrediencií z chladničky. Na rozpálenú panvicu nalejeme smotanu na šlahanie/varenie.

6.

Keď sa začne variť, pridáme cesnak, parmezán nastrúhaný najemno a vhodíme do panvice aj uvarené gnocchi. Takto sa chuť omáčky dostane aj dovnútra gnocchov. Naložte na zohriaty tanier a posypte nasekanými bylinkami.

7.

TIP: ja som si spravila aj tvar šúľancov a odrezkov, deti si tvary vyrábali samé ako sa im páčilo😊.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Osie hniezda
Najlepšie recepty na voňavé osie hniezda
Najlepšie recepty na voňavé osie hniezda
Pripravte si tieto zakrútené dobroty z kysnutého cesta. Sú ako stvorené na raňajky a deťom do školy na desiatu...
Slovak christmas
Video: Kapustnica ako lusk
Video: Kapustnica ako lusk
Sviatočná polievka číslo jeden. Ako na dobrú kapustnicu?
Bulgur
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Vlákninou a minerálmi nabitá príloha, ktorú si mnohí mýlia s kuskusom. Bulgur je však oveľa chutnejší.