Pridať recept

Domáci gyros

5
porcií
40
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
bravčová krkovička
1 balíček
Pikantné grilovacie korenie alebo gyros korenie
5 ks
tortilla (pšeničná alebo kukuričná placka)
500 g
Mix šalát (rukola,bazalka,ľadový šalát,... Podľa chuti
1 ks
cibuľa nakrájaná na kolieska
10 ks
červené a žlté cherry paradajky
ks
dresing
1 KL
olivový olej

postup

1.

Mäso si nakrájame na jemné pásiky. V miske pridáme kvapku ol.oleja a balíček pikantného grilovacieho korenia. Poriadne premiešame a poukladáme na vymastený plech. Pečieme vo vyhriatej rúre na 250°C cca 15 minút.

 
2.

Placku si zohrejeme,potrieme dresingom, pridáme za hrsť mix šalátu, cherry paradajky a cibulu, na vrch poukladáme upečené mäso a pokvapkáme dresingom. Placku zabalíme a vložíme ešte na minútu do kontaktného grilu.

3.

Dobrú chuť.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Filip Urbanič
Treba ísť von, nebáť sa vyskúšať to, makať, učiť sa, byť pokorný a vedieť prijať aj kritiku, odkazuje Filip Urbanič všetkým mladým kuchárom (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je „mladá puška" z Dánska a budúci šéfkuchár, Filip Urbanič.
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...