Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Zdravý koláč z jablka Belmac

12
porcií
35
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

2 ks
vajcia
90 g
trstinový cukor
80 ml
kokosový olej
250 g
biely jogurt
150 g
múka bezlepková
150 g
mletý mak (alebo podľa chuti aj viac)
1 PL
sóda bikarbóna
1 PL
škorica mletá
3 ks
Jabĺk belmac
1 ks
maslo na vymastenie formy
1 ks
kokos (na posypané)

postup

Recept je super. Je bez lepku, navyše je aj chutný. Jablko belmac je najlepšia odroda a má liečivé účinky. Viac pozrite na borikova.fmkucm.sk

1.

Žĺtka s cukrom vymiešame do peny.

2.

Pridáme olej a jogurt.

3.

V druhej miske zmiešame múku, mak, sódu a škoricu.

4.

Po lyžiciach pridávame do pripravenej tekutej zmesi.

5.

Cesto by malo dosiahnuť hustú konzistenciu.

6.

Pridáme nahrubo nastrúhané jablká Belmac.

7.

Na záver zmiešame s tuhým snehom z bielok.

8.

Plech vymastíme maslom a pečieme pri teplote 180 stupňov.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Hamburger
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Zatracovaný a milovaný kus mletého hovädzieho v chrumkavej žemli nemá svoje korene v USA.
Fritovanie
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
3 zásadné rady, ako správne a chutne použiť ten istý olej na fritovanie viackrát po sebe.
Raňajky v pohári
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky, ktoré si pripravíte večer pred spaním, budú ráno vašou zdravou a chutnou odmenou.