Zdravý koláč z jablka Belmac
12
porcií
35
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
ks
vajcia
90
g
trstinový cukor
80
ml
kokosový olej
250
g
biely jogurt
150
g
múka bezlepková
150
g
mletý mak (alebo podľa chuti aj viac)
1
PL
sóda bikarbóna
1
PL
škorica mletá
3
ks
Jabĺk belmac
1
ks
maslo na vymastenie formy
1
ks
kokos (na posypané)
postup
Recept je super. Je bez lepku, navyše je aj chutný. Jablko belmac je najlepšia odroda a má liečivé účinky. Viac pozrite na borikova.fmkucm.sk
1.
Žĺtka s cukrom vymiešame do peny.
2.
Pridáme olej a jogurt.
3.
V druhej miske zmiešame múku, mak, sódu a škoricu.
4.
Po lyžiciach pridávame do pripravenej tekutej zmesi.
5.
Cesto by malo dosiahnuť hustú konzistenciu.
6.
Pridáme nahrubo nastrúhané jablká Belmac.
7.
Na záver zmiešame s tuhým snehom z bielok.
8.
Plech vymastíme maslom a pečieme pri teplote 180 stupňov.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.