Pridať recept

Pšenová polievka so zelenou fazuľkou

Pšenová polievka so zelenou fazuľkou
Zdroj: Henrieta Peškovičová

ingrediencie

3 ks
mrkva
hrstí
ružičky karfiólu
5 strúčikov
cesnaku
1 ČL
majorán
hrstí
mrazené struky zelenej fazuľky
5 PL
umyté pšeno
trochu
soľ, olej
trochu
zelerová vňať

postup

Koľký tip polievky je táto? Dvestý? Niekedy mám pocit, že varím dokola rovnaké veci, používam tie isté ingrediencie. A niekedy ako dnes, som nechtiac vysypala pšeno a takto pekne zahustilo zeleninovú polievku. Od kamarátky som dostala bio mrkvu z ich záhrady. Spojila som ju s karfiolom, cesnakom a takto by to aj stačilo, lebo je to naša obľúbená kombinácia, ktorú ani Linde nemusím mixovať. Akurát by nám vyšlo, mne a dcérke. Do toho mi však zavolal manžel, že sa vracia z práce, bude pracovať z domu a je veľmi hladný. Doliala som teda do polievky vody a pridala to pozbierané pšeno a z mrazničky vybrala od dedka nakrájané struky zelenej fazuľky. Posledné. Ale zato dobre využité. 😊 Takže vám ponúkam možno dvesto prvý recept na polievku, ktorá chutila celej rodine. Linda si dala do nej ešte cestoviny v tvare dinosaurov.

1.

Na troške oleja osmahnite na kolieska nakrájanú mrkvu. Pekne sfarbí olej do oranžova. 

 
2.

Pridajte cesnak – môžete ho pretlačiť alebo pokrájať na tenučké plátky. 

3.

Zalejte vodou, pridajte karfiol, kúsok umytej zelerovej vňate a prevarte. 

4.

Do variacej sa vody pridajte pšeno a soľ, majoránku. 

5.

Ja som potom časť polievky odobrala, vymixovala na hladkú kašu a priliala do nevymixovanej zmesi. 

6.

Pridala som nakrájané struky mladej, zelenej fazuľky a ešte chvíľku prevarila. Polievka bola sýta a veľmi chutná. 

7.

TIP: pomocou čiastočného mixovania polievky vytvoríte zaujímavé štruktúry a konzistencie. Nedomixovanú časť si môžete primiešať a zelenú fazuľku posekané na malé kúsky primiešať až úplne v závere aby sa dlho nevarila. Struky tak zostanú jemné, chrumkavé a krásne zelené.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať