Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Videorecept: Pečená prepelička na hruškách

ingrediencie

2 ks
prepelica
ks
soľ
ks
mleté čierne korenie
ks
olivový olej

Dusené hrušky

2 plátky
maslo
1 ks
šalotka
ks
mleté čierne korenie
1 dl
biele suché víno
3 ks
hruška
ks
soľ a cukor podľa chuti
1 KL
škorica

postup vo videu vyššie

Vynikajúce prepojenie sladkej chuti hrušky s prepeličkou.

1.

Ako prvé si do jánskej misy vložíme dve umyté a vysušené prepeličky.

2.

Prepeličky okoreníme, osolíme a pokvapkáme olivovým olejom.

3.

Vložíme zakryté do vyhriatej rúry na 160 stupňov a pečieme 60 minút. Asi 10 minút pred dopečením jánsku misu otvoríme, aby sme mali prepeličku chrumkavú.

4.

Medzitým si pripravíme hrušky. Na roztopenom masle orestujeme na jemno nakrájanú šalotku, ktorú sme si okorenili.

5.

Podlejeme suchým bielym vínom a vyredukujeme.

6.

Pridáme hrušky a spolu premiešame.

7.

Podľa chuti hrušky osolíme, ocukríme (prípadne med) a posypeme mletou škoricou.

8.

Servírujeme.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Hamburger
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Zatracovaný a milovaný kus mletého hovädzieho v chrumkavej žemli nemá svoje korene v USA.
Fritovanie
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
3 zásadné rady, ako správne a chutne použiť ten istý olej na fritovanie viackrát po sebe.
Raňajky v pohári
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky, ktoré si pripravíte večer pred spaním, budú ráno vašou zdravou a chutnou odmenou.