Pridať recept

VIDEORECEPT: Pečená prepelička na hruškách

ingrediencie

2 ks
prepelica
ks
soľ
ks
mleté čierne korenie
ks
olivový olej

Dusené hrušky

2 plátky
maslo
1 ks
šalotka
ks
mleté čierne korenie
1 dl
biele suché víno
3 ks
hruška
ks
soľ a cukor podľa chuti
1 KL
škorica

postup vo videu vyššie

Vynikajúce prepojenie sladkej chuti hrušky s prepeličkou.

1.

Ako prvé si do jánskej misy vložíme dve umyté a vysušené prepeličky.

 
2.

Prepeličky okoreníme, osolíme a pokvapkáme olivovým olejom.

3.

Vložíme zakryté do vyhriatej rúry na 160 stupňov a pečieme 60 minút. Asi 10 minút pred dopečením jánsku misu otvoríme, aby sme mali prepeličku chrumkavú.

4.

Medzitým si pripravíme hrušky. Na roztopenom masle orestujeme na jemno nakrájanú šalotku, ktorú sme si okorenili.

5.

Podlejeme suchým bielym vínom a vyredukujeme.

6.

Pridáme hrušky a spolu premiešame.

7.

Podľa chuti hrušky osolíme, ocukríme (prípadne med) a posypeme mletou škoricou.

8.

Servírujeme.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať