Pridať recept

VIDEORECEPT: Pečené baby zemiačky v šupke

ingrediencie

Zmes na baby zemiaky

5 PL
olivový olej
ks
soľ, čerstvo mleté čierne korenie
2 ČL
mletá rasca
1 ČL
vegeta
2 strúčiky
cesnaku

postup vo videu vyššie

Jednoduchá klasika :)

1.

Ako prvé si dáme do hrnca predvariť zemiačky v šupke v osolenej vode. Varíme maximálne 5 minút a scedíme.

 
2.

Medzitým si pripravíme zmes na baby zemiačky - zmiešame olej, soľ, mleté čierne korenie, mletú rascu vegetu a prepučený cesnak spolu.

3.

Zmes vlejeme do misy s prepolenými baby zemiačkami predvarených v šupke.

4.

Preložíme na plech, ktorý sme vystlali alobalom a rovnomerne rozložíme.

5.

Vložíme do rúry predhriatej na 200 stupňov a pečieme asi 40 minút alebo kým nie sú zemiačky na povrchu chrumkavé.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Zemiaky varíme každý deň, ale toto je to, čo ste vždy robili zle
Zemiaky varíme každý deň, ale toto je to, čo ste vždy robili zle
Zemiaky dokáže uvariť každý - alebo si to aspoň myslíte! Ale je veľa vecí, ktoré môžete robiť zle...
Príprava zemiakových placiek
Zemiaky vám už nikdy nesčernejú! 9 geniálnych trikov, ktoré zaručia vždy perfektný výsledok, o týchto ste určite ešte nepočuli
Chystáte sa pripravovať placky, halušky či iné zemiakové pochúťky a chcete sa vyhnúť sčernaniu zemiakov? Tak...
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Možno si myslíte, že varenie zemiakov je jednou z najjednoduchších kulinárskych úloh? Budete prekvapení, keď...
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Pre mnohých ľudí nie je nič lepšie ako mladé zemiaky na obed doplnené šalátom a reďkovkami so smotanou...