Pridať recept

VIDEORECEPT: Talianske teľacie ragú

ingrediencie

2 PL
olivový olej
1 ks
šalotka
2 strúčiky
cesnaku
2 ks
bobkový list
3 vetvičky
čerstvý tymián
300 g
teľacia nožina
1 KL
paprika sladká
300 g
mrazená zelenina (talianska zmes)
ks
bezlepkový chlieb
ks
soľ, mleté čierne korenie

postup vo videu vyššie

1.

Vo veľkej panvici rozpálime olivový olej a pridáme na mesiačiky nakrájanú šalotku, ktorú restujeme do zlatista.

 
2.

Pridáme na tenké kolieska nakrájaný strúčik cesnaku spolu s bobkovým listom a z ľahka premiešame (krátko, len kým cesnak zavonia).

3.

Vložíme lístky čerstvého tymiánu a premiešame.

4.

Pridáme na pásiky nakrájané teľacie mäso a sprudka orestujeme, aby sa rýchlo zatiahlo.

5.

Posypeme mletou červenou paprikou a premiešame.

6.

Pridáme taliansku zmes mrazenej zeleniny, podlejeme podľa potreby trochou vody.

7.

Dusíme asi 20 minút, kým nie je mäsko mäkké a omáčka vyredukovaná.

8.

Servírujeme s opečeným bezlepkovým toastom.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať