Kváskové tvarohové koláčiky
ingrediencie
Cesto
Tvarohová plnka
Na potretie
Nepovinné
postup
Ak kváskujete určite máte svoj kvások v chladničke, ktorý prikrmujete. Potom si stačí len večer z neho odobrať a urobiť rozkvas z 2 PL kvasku, 200g múky a 200g vody. Ráno máte základ na koláčiky pripravený.
Večer z kvásku, z ktorého robievam chlebík a mám ho v chladničke v sklenenom pohári, odoberiem 2 PL a pridáme k nemu 200 g hladkej múky celozrnnej a 200 ml vlažnej vody (ideálne bezchlórovej). Zamiešame v miske, ktorú následne zakryjeme (fóliou, sáčkom, sačkovou čiapkou na kupanie) a necháme kvasiť pri izbovej teplote do rána.
Ráno odkryjem a vidím pekné bublinky v rozkvase. Pridám suroviny na cesto okrem mlieka. Buď v kuchynskom robote, alebo v rukách miešam cesto. Potom pomaly pridávam mlieko. Ak sa vám zdá cesto husté, pridajte trochu mlieka. Ak je cesto redšie, primiešajte potrebné množstvo múky.
Misu s cestom opäť zakryjeme igel.sáčkom, taškou a necháme pri izbovej teplote kysnúť 2 - 3 hodiny. Potom dáme cesto na pomúčenú dosku, vyvaľkáme a vykrojíme z neho kruhy. Veľkosť podľa toho aké veľké chcete mať koláčiky. Rúru vyhrejeme na 220°C. Vykrojene koláče dáme na plech a necháme chvíľku odpočinúť. Pripravíme si plnku. My sme mali množstvo plnky, ale máme to tak radi. Na vrch je ešte výborný slivkový lekvár, zavárané marhule alebo hrozienka.
Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.