Pridať recept

VIDEORECEPT: Francúzske zemiaky

ingrediencie

500 g
uvarené zemiaky v šupke
ks
soľ a čierne korenie
4 ks
uvarená mrkva
2 ks
uvarené vajíčko
200 g
mrazený hrášok
400 g
orestovaná slaninka spolu s klobásou
1 PL
horčica
3 ks
vajíčko
1 ČL
vegeta
200 ml
33% smotana

postup vo videu vyššie

Vždy ich pripravujeme inak, tu je jedna z mnohých verzii.

1.

Ako prvé si pripravíme veľkú misu, do ktorej postupne cez pretláčatko ppretlačíme očistené uvarené zemiaky v šupke. Následne ich okoreníme a osolíme.

 
2.

Ďalej pretlačíme uvarenú mrkvu a uvarené vajíčka.

3.

Pridáme mrazený hrášok spolu s orestovanou slaninkou a klobáskou (výpek si odložíme).

4.

Pridáme horčicu a celú zmes premiešame.

5.

Do zapekacej misy vlejeme výpek a vymastíme.

6.

Preložíme predom pripravenú zemiakovú zmes.

7.

Vložíme do rúry predhriatej na 180 stupňov a zapekáme 15 minút.

8.

Medzitým si rozštrúdľujeme vajíčka, ktoré sme osolili a ovegetili. Vlejeme smotanu a opäť premiešame.

9.

Vajíčka vylejeme na zapečené zemiaky a posypeme syrom.

10.

Vložíme späť do rúry vyhriatej na 220 stupňov a zapekáme 10 minút alebo kým nemajú zemiačky zlatistú farbu.

11.

Servírujeme s kyslou uhorkou.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
3.12.2018 17:57 | |
+9 -3
"Medzitým si rozštrúdľujeme vajíčka, ktoré sme osolili a ovegetili. Vlejeme smotanu a opäť premiešame." Čo znamená "rozštrúdľujeme" a v ingredienciach chýba smotana. Aká a koľko? A skúste dať nejaký recept aj od KUCHÁRA, ktorý vie čo robí. Vegeta to nezachráni.
Bellinda Ikarus
5.1.2021 02:26 | |
+0 -1
Rozštrúdľujeme no čo už nová doba francúzske zemiaky zo štrúdľou som ešte nejedol ale pobavilo ma to tiež.
Podobné články
Zemiaky varíme každý deň, ale toto je to, čo ste vždy robili zle
Zemiaky varíme každý deň, ale toto je to, čo ste vždy robili zle
Zemiaky dokáže uvariť každý - alebo si to aspoň myslíte! Ale je veľa vecí, ktoré môžete robiť zle...
Lepenice
Len málo ľudí robí ešte tento recept! Ak máte doma zemiaky, urobte si LEPENICE! Toto zemiakové jedlo chutí všetkým a sýta večera je hotová do pol hodiny
Nemáte čas po práci na zdĺhavé varenie? Pripravte si spolu s nami toto fantastické jedlo a nasýtite celú...
Príprava zemiakových placiek
Zemiaky vám už nikdy nesčernejú! 9 geniálnych trikov, ktoré zaručia vždy perfektný výsledok, o týchto ste určite ešte nepočuli
Chystáte sa pripravovať placky, halušky či iné zemiakové pochúťky a chcete sa vyhnúť sčernaniu zemiakov? Tak...
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Možno si myslíte, že varenie zemiakov je jednou z najjednoduchších kulinárskych úloh? Budete prekvapení, keď...
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Pre mnohých ľudí nie je nič lepšie ako mladé zemiaky na obed doplnené šalátom a reďkovkami so smotanou...