VIDEORECEPT: Francúzske zemiaky
ingrediencie
postup vo videu vyššie
Vždy ich pripravujeme inak, tu je jedna z mnohých verzii.
Ako prvé si pripravíme veľkú misu, do ktorej postupne cez pretláčatko ppretlačíme očistené uvarené zemiaky v šupke. Následne ich okoreníme a osolíme.
Ďalej pretlačíme uvarenú mrkvu a uvarené vajíčka.
Pridáme mrazený hrášok spolu s orestovanou slaninkou a klobáskou (výpek si odložíme).
Pridáme horčicu a celú zmes premiešame.
Do zapekacej misy vlejeme výpek a vymastíme.
Preložíme predom pripravenú zemiakovú zmes.
Vložíme do rúry predhriatej na 180 stupňov a zapekáme 15 minút.
Medzitým si rozštrúdľujeme vajíčka, ktoré sme osolili a ovegetili. Vlejeme smotanu a opäť premiešame.
Vajíčka vylejeme na zapečené zemiaky a posypeme syrom.
Vložíme späť do rúry vyhriatej na 220 stupňov a zapekáme 10 minút alebo kým nemajú zemiačky zlatistú farbu.
Servírujeme s kyslou uhorkou.
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.