VIDEORECEPT: Pečené baby zemiačiky v šupke s parmezánom
2
porcie
45
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
400
g
predvarené baby zemiačky v šupke
1
ČL
mletá červená paprika
1
ČL
celá rasca
1
ČL
soľ
ks
sušené oregáno
ks
čierne mleté korenie
ks
sušený cesnak
4
PL
olivový olej
50
g
strúhaný parmezán
postup vo videu vyššie
Chuťovečka
1.
Ako prvé si predvaríme baby zemiačky v šupke, tak že ich varíme max 5 minút, vodu zlejeme a keď vychladnú prepolíme na polovice.
2.
Do takto pripravených zemiačkov postupne pridávame mletú červenú papriku, celú rascu, soľ, sušené oregáno čierne mleté korenie, suený cesnak, olivový olej a nastrúhaný parmezán.
3.
Celú zmes premiešame, aby sa prepojili chute.
4.
Na plech vystlaný papierom na pečenie preložíme zmesou obalené baby zemiačky a rozložíme, aby sa nedotýkali.
5.
Pristruháme podľa chuti ešte parmezán.
6.
Vložíme do rúry predhriatej na 200 stupňov a pečieme asi 35 minút alebo kým nie sú zemiačky zlatisté a chrumkavé.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
rastislav2311
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.