Pridať recept

VIDEORECEPT: Pečené baby zemiačiky v šupke s parmezánom

ingrediencie

400 g
predvarené baby zemiačky v šupke
1 ČL
mletá červená paprika
1 ČL
celá rasca
1 ČL
soľ
ks
sušené oregáno
ks
čierne mleté korenie
ks
sušený cesnak
4 PL
olivový olej
50 g
strúhaný parmezán

postup vo videu vyššie

Chuťovečka

1.

Ako prvé si predvaríme baby zemiačky v šupke, tak že ich varíme max 5 minút, vodu zlejeme a keď vychladnú prepolíme na polovice.

 
2.

Do takto pripravených zemiačkov postupne pridávame mletú červenú papriku, celú rascu, soľ, sušené oregáno čierne mleté korenie, suený cesnak, olivový olej a nastrúhaný parmezán.

3.

Celú zmes premiešame, aby sa prepojili chute.

4.

Na plech vystlaný papierom na pečenie preložíme zmesou obalené baby zemiačky a rozložíme, aby sa nedotýkali.

5.

Pristruháme podľa chuti ešte parmezán.

6.

Vložíme do rúry predhriatej na 200 stupňov a pečieme asi 35 minút alebo kým nie sú zemiačky zlatisté a chrumkavé.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Príprava zemiakových placiek
Zemiaky vám už nikdy nesčernejú! 9 geniálnych trikov, ktoré zaručia vždy perfektný výsledok, o týchto ste určite ešte nepočuli
Chystáte sa pripravovať placky, halušky či iné zemiakové pochúťky a chcete sa vyhnúť sčernaniu zemiakov? Tak...
Hranolčeky
Extra chrumkavé hranolčeky z rúry: Ešte lepšie ako z fritézy
Ak vám nevoňajú výpary z vyprážania a nevlastníte fritézu, stále si môžete pripraviť fantasticky chrumkavé...
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Možno si myslíte, že varenie zemiakov je jednou z najjednoduchších kulinárskych úloh? Budete prekvapení, keď...
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...