Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Videorecept: Pečené baby zemiačiky v šupke s parmezánom

ingrediencie

400 g
predvarené baby zemiačky v šupke
1 ČL
mletá červená paprika
1 ČL
celá rasca
1 ČL
soľ
sušené oregáno
čierne mleté korenie
sušený cesnak
4 PL
olivový olej
50 g
strúhaný parmezán

postup vo videu vyššie

Chuťovečka

1.

Ako prvé si predvaríme baby zemiačky v šupke, tak že ich varíme max 5 minút, vodu zlejeme a keď vychladnú prepolíme na polovice.

2.

Do takto pripravených zemiačkov postupne pridávame mletú červenú papriku, celú rascu, soľ, sušené oregáno čierne mleté korenie, suený cesnak, olivový olej a nastrúhaný parmezán.

3.

Celú zmes premiešame, aby sa prepojili chute.

4.

Na plech vystlaný papierom na pečenie preložíme zmesou obalené baby zemiačky a rozložíme, aby sa nedotýkali.

5.

Pristruháme podľa chuti ešte parmezán.

6.

Vložíme do rúry predhriatej na 200 stupňov a pečieme asi 35 minút alebo kým nie sú zemiačky zlatisté a chrumkavé.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Echinacea
Echinacea - prírodné antibiotikum
Echinacea - prírodné antibiotikum
O jej liečivých účinkoch niet pochýb. Výrazná bylina pôvodom zo Severnej Ameriky sa dnes pestuje na plantážach po celom...
Chladnička
Dajte zbohom chaosu v chladničke!
Dajte zbohom chaosu v chladničke!
Otvoriť, vytiahnuť a zavrieť. Tak by to malo s chladničkami fungovať. Bohužiaľ, realita je trošku iná.
Hot Chocolate
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Spomaľte, zastavte sa na chvíľu a doprajte si čarovné chvíle pri šálke poriadnej horúcej čokolády.