Pridať recept

VIDEORECEPT: Španielska PAELLA z Mallorky

ingrediencie

3 PL
olivový olej
1 ks
menšia cibuľa
2 strúčiky
cesnaku
150 g
hnedé šampiňóny
1 ks
rajčina
1 hrnček
španielska ryža
1 liter
rybací vývar
250 g
morské plody (mrazené)
2 ČL
mletá kurkuma
4 ks
langusta
2 hrste
mrazený hrášok

postup vo videu vyššie

Prvý krát sme ju ochutnali v meste Palma de Mallorca.

1.

Vo veľkej panvici si ohrejeme olivový olej, na ktorom do zlatista orestujeme cibuľku, ktorú sme si nakrájali na jemno.

 
2.

Pridáme cesnak nakrájaný na plátky a premiešame.

3.

Prisypeme na plátky nakrájané šampióny a rajčinu, ktorú sme si nakrájali na malé kocky (olúpanú).

4.

Chvíľku podusíme.

5.

Vložíme španielsku ryžu a všetko spolu orestujeme.

6.

Podlejeme trochou vývaru (tak, aby bolo celé rizotko zakryté) a pomaly dusíme, kým sa vývar neodparí.

7.

Následne pridáme morské plody a posypeme kurkumou, premiešame. Opäť podlejeme trochou vývaru.

8.

Do paelly naukladáme langusty, už nemiešame.

9.

Podľa potreby podlievame, tak aby bola ryža al dente.

10.

Na záver pridáme mrazený hrášok a ešte chvíľu povaríme.

11.

Servírujeme.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
Španielska paella
Španielska paella: Viete akú ryžu, mäso a koreniny použiť?
Najlepšie tradičné jedlá sú tie, ktoré sa v jednotlivých krajinách či regiónoch varia v rôznych úpravách...