Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Videorecept: Španielska PAELLA z Mallorky

ingrediencie

3 PL
olivový olej
1 ks
menšia cibuľa
2 strúčiky
cesnak
150 g
hnedé šampiňóny
1 ks
rajčina
1 hrnček
španielska ryža
1 liter
rybací vývar
250 g
morské plody (mrazené)
2 ČL
mletá kurkuma
4 ks
langusta
2 hrste
mrazený hrášok

postup vo videu vyššie

Prvý krát sme ju ochutnali v meste Palma de Mallorca.

1.

Vo veľkej panvici si ohrejeme olivový olej, na ktorom do zlatista orestujeme cibuľku, ktorú sme si nakrájali na jemno.

2.

Pridáme cesnak nakrájaný na plátky a premiešame.

3.

Prisypeme na plátky nakrájané šampióny a rajčinu, ktorú sme si nakrájali na malé kocky (olúpanú).

4.

Chvíľku podusíme.

5.

Vložíme španielsku ryžu a všetko spolu orestujeme.

6.

Podlejeme trochou vývaru (tak, aby bolo celé rizotko zakryté) a pomaly dusíme, kým sa vývar neodparí.

7.

Následne pridáme morské plody a posypeme kurkumou, premiešame. Opäť podlejeme trochou vývaru.

8.

Do paelly naukladáme langusty, už nemiešame.

9.

Podľa potreby podlievame, tak aby bola ryža al dente.

10.

Na záver pridáme mrazený hrášok a ešte chvíľu povaríme.

11.

Servírujeme.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Zemiakové placky
TOP 5 receptov na zemiakové placky
TOP 5 receptov na zemiakové placky
Vašich päť naj postupov na prípravu jedného z najobľúbenejších slovenských jedál.
Karfiolová ryža
Diétny hit - karfiolová ryža
Diétny hit - karfiolová ryža
Nápaditý spôsob ako si pripraviť naozaj vynikajúce samostatné jedlo či prílohu z jednej z najzdravších zelenín.
Echinacea
Echinacea - prírodné antibiotikum
Echinacea - prírodné antibiotikum
O jej liečivých účinkoch niet pochýb. Výrazná bylina pôvodom zo Severnej Ameriky sa dnes pestuje na plantážach po celom...