FOTORECEPT: Pórová polievka zahustená zemiakom
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
veľký pór
2
ks
väčší zemiak
2
dl
mlieko
ks
voda
1
ČL
soľ
ks
olej
postup
1.
Veľký pór nakrájame na tenké kolieska. (Na foto ich je viac, lebo sme mali malé tenké z našej záhradky).
2.
Na oleji pór trochu osmahneme, zalejeme vriacou vodou z rýchlovarenej kanvice a dusíme.
3.
Očistíme veľký zemiak - dva, nakrájame na drobno a pridáme do hrnca. Prilejeme ďalšiu vriacu vodu a varíme domäkka, cca 20min.
5.
Rozriedime mliekom, prípadne pridáme ešte vodu.
6.
Tekutinu dolievame do požadovanej hustoty, my máme radi husté, krémové, chuťovo výrazné. Dosolíme
Podobné recepty
Pripravte si GRANADÍR alebo granadiersky pochod: Recept na najlepší piatkový obed - takto už nebude nikdy suchý
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Vendelincok
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.