Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Domáce želé cukríky z agar-agar

ingrediencie

3 ks
pomaranč
10 g
agar-agar
2 dl
voda
1 PL
med

postup

Agar-agar je prírodná želírujúca látka získaná z morských rias. Používa sa namiesto bravčovej želatíny a je vhodná aj pre vegánov.

2.

200ml vody privedieme do varu. Prisypeme cca 8-10g Agar "želatíny". V návode je menej, ale na cukríky sa mi osvedčilo viac. Za stáleho miešania varíme cca 8 minút na miernom ohni.

3.

Vlejeme pomarančovú šťavu, riadne miešame, trochu ešte prehrejeme, ale vareniu sa vyhýbame, chceme zachovať vitamíny :)

4.

Hotovú zmes pipetkou nalievame do formičiek. Ak nemáte formičky, vylejte do širšej rovnej nádoby alebo na plech a nakrájajte na drobno.

5.

Tuhnú rýchlo, aj vyklopiť z formy sa dajú po pár minútach, ale ja dávam dotuhnúť do chladu.

6.

Skladujeme uzavreté v nádobkach a skonzumujeme do pár dní.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Osie hniezda
Najlepšie recepty na voňavé osie hniezda
Najlepšie recepty na voňavé osie hniezda
Pripravte si tieto zakrútené dobroty z kysnutého cesta. Sú ako stvorené na raňajky a deťom do školy na desiatu...
Slovak christmas
Video: Kapustnica ako lusk
Video: Kapustnica ako lusk
Sviatočná polievka číslo jeden. Ako na dobrú kapustnicu?
Bulgur
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Vlákninou a minerálmi nabitá príloha, ktorú si mnohí mýlia s kuskusom. Bulgur je však oveľa chutnejší.