Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Domáce želé cukríky z agar-agar

ingrediencie

3 ks
pomaranč
10 g
agar-agar
2 dl
voda
1 PL
med

postup

Agar-agar je prírodná želírujúca látka získaná z morských rias. Používa sa namiesto bravčovej želatíny a je vhodná aj pre vegánov.

2.

200ml vody privedieme do varu. Prisypeme cca 8-10g Agar "želatíny". V návode je menej, ale na cukríky sa mi osvedčilo viac. Za stáleho miešania varíme cca 8 minút na miernom ohni.

3.

Vlejeme pomarančovú šťavu, riadne miešame, trochu ešte prehrejeme, ale vareniu sa vyhýbame, chceme zachovať vitamíny :)

4.

Hotovú zmes pipetkou nalievame do formičiek. Ak nemáte formičky, vylejte do širšej rovnej nádoby alebo na plech a nakrájajte na drobno.

5.

Tuhnú rýchlo, aj vyklopiť z formy sa dajú po pár minútach, ale ja dávam dotuhnúť do chladu.

6.

Skladujeme uzavreté v nádobkach a skonzumujeme do pár dní.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Pálivé špagety
Najlepšie omáčky na špagety
Najlepšie omáčky na špagety
Zabudnite na špagety s kečupom a syrom! Prinášame vám výber najlepších omáčok na špagety.
Zelený čaj
Video: Zelená pre zelený čaj
Video: Zelená pre zelený čaj
Pijete zelený čaj? Ako jedna z najdostupnejších superpotravín preukázateľne predlžuje život a chráni nás pred...
Grilled Juicy
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Rump steak, rib eye, flank steak? Radi by ste si dopriali dobrý steak, ale netušíte čo sa skrýva za cudzími názvami?