FOTORECEPT: Jablkový koláč - Apple pie
ingrediencie
Plnka:
postup
Famózny jablkový koláč, v ktorom sa snúbi chuť domácich jabĺk a voňavých korenín
Navážime suroviny a vypracujeme na doske tuhé cesto. Vodu pridávame po lyžiciach.
Jablká načistíme a nakrájame na tenučké mesiačiky. Pokvapkáme citrónovou šťavou.
Vo veľkej mise zmiešame s cukrom (ja som dala pol na pol kryštálový a trstinový), s koreninami a hladkou múkou. Podľa chuti brusnice, hrozienka.
Druhú časť cesta nakrájame na pásiky a spravíme mriežku na vrchu.
Potrieme rozšľahaným bielkom a poukladáme navrch pár plátkov masla.
Pekáč obalíme alobalom a dáme piecť do rúry vyhriatej na 190 stupňov na 25 minút.
Po 25 minútach alobal dáme preč a ďalej pečieme koláč ešte cca 20 minút.
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.