Pridať recept

Kysnutý makovo-orechový závin

ingrediencie

300 g
múka hladká špeciál
20 g
droždie
1 ks
vajíčko
70 g
rozpustené maslo
150 ml
vlažné mlieko
1 štipka
soľ
1 ks
vanilkový cukor

Maková plnka

170 g
mletý mak
100 ks
cukor
100 ks
horúce mlieko
1 KL
citrónová kôra

Orechová plnka

170 g
mleté orechy
50 ml
horúce mlieko
2 PL
cukor

postup

Dve plnky v jednom závine.

1.

V troche vlažného mlieka s cukrom rozmrvíme droždie a necháme vzísť. Do preosiatej múky dáme vajíčko, soľ, kvások, maslo, mlieko a vypracujeme cesto, ktoré necháme prikryté vykysnúť na dvojnásobný objem. Plnky pripravíme zmiešaním uvedených surovín.

 
2.

Vykysnuté cesto rozdelíme na dva bochníky, vyvaľkáme na dĺžku plechu a šírku cca 20 cm. Po dĺžke na okrajoch rozložíme makovú plnku, zatočíme tak, aby sme plnku schovali a do stredu rozložíme orechovú plnku.

Kysnutý makovo-orechový závin
Kysnutý makovo-orechový závin
Zdroj: eruska25
3.

Záviny necháme ešte podkysnúť, potrieme vajíčkom a popicháme vidličkou. Upečieme vo vyhriatej rúre pri 180 st. C 15 minút.

Kysnutý makovo-orechový závin
Kysnutý makovo-orechový závin
Zdroj: eruska25
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať