Pridať recept

Pečené batáty s mäsovo-cuketovými fašírkami

Pečené batáty na masle podávané s 2 druhmi syra s mäsovo-cuketovými fašírkami
Zdroj: AndiW
3
porcie
120
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

3 ks
batáty (sladké zemiaky)
1 ks
cottage cheese s pažítkou
1 ks
stredne veľká cuketa
250 ks
mleté miešané mäso bravčové a hovädzie
1 ks
syr Feta
1/4 hrnček
celozrnná múka
1/4 hrnček
strúhaný syr gouda
1 ks
žemľa alebo rožok z predchádzajúceho dňa
1 pohár
mlieko
2 strúčiky
pretlačený cesnak
ks
soľ
ks
mleté čierne korenie
ks
šalát
50 g
roztopené maslo
1 ks
stredne veľká červená cibuľa
1 ks
vajce
1 zväzok
zväzok petržlenovej vňate

postup

1.

Batáty umyjeme a rozkrojíme na polovicu. Vložíme do hrnca s vodou, pridáme štipku soli a dáme variť. Keď sú už batáty mierne uvarené vyberieme ich, položíme ich na plech (je dobré použiť papier na pečenie) a polejeme ich roztopeným maslom, ktoré sme ochutili čierným korením, štipkou soli a vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov piecť.

 
2.

Fetu nakrájame na malé kocky a pomiešame s cottage cheesom.Túto chutnú zmes nanesieme na upečené batáty. Následne ešte môžeme batáty ozdobiť.

3.

Cibuľu oľúpeme a nakrájame na drobné kocky. Do mletého mäsa pridáme soľ, čierne korenie, nakrájanú cibuľu, vajíčko, pretlačené strúčiky cesnaku, nasekanú petržlenovú vňať, múku a syr. Žemľe alebo rožky nakrájame na menšie kúsky. Tie potom namočíme do mlieka a pridáme k mäsu. Ošúpeme cuketu nastrúhame a posypeme soľou. Necháme 10 minút odstáť a potom vytlačíme šťavu. Cuketu pridáme ju do mäsa a pomiešame. Vytvoríme fašírky.

4.

Fašírky poukladáme na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme na 200 stupňoch asi 25 až 30 minút dohneda ( po 10-15 minútach ich otočíme na druhú stranu).

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať