Pridať recept

Vianočná hríbovica

10
porcií
60
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

4 hrste
sušené hríby
5 ks
väčšie zemiaky
1 ks
malá cibuľa
4 ks
bobkový list
2 PL
ocot
3 PL
hladká múka
trochu
mlieko
1 téglik
smotana na šľahanie
ks
olej
ks
soľ, čierne mleté korenie

postup

Najlepšia bude z mixu dubáky, kozáky aj suchohríby, prosto čo hríbová sezóna dala... Recept je na 6 litrový hrniec. 

1.

Na oleji si speníme na drobno nakrájanú cibuľku.

 
2.

Medzitým si v miske zalejeme vriacou vodou sušené hríby a necháme napučať aspoň 10 minút.

3.

Všetko potom nalejeme na cibuľku, dolejeme vodu, osolíme, okoreníme pridáme bobkáč a ocot.

4.

Necháme variť, kým sa nám nezdajú hríbiky polohotové, pridáme na drobné kocky nakrájané zemiaky a varíme do zmäknutia.

5.

Kým varíme zemiaky, do hrnčeka si dáme trocha oleja a múku, opečieme si zápražku, prilejeme trocha mlieka a zahustíme.

6.

Na záver zjemníme smotankou :D joooj, ešte čerstvý chlebík a vynikajúca polievočka sa môže papkať :D

7.

DOBRÚ CHUŤKU :D

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
28.12.2019 16:32 | |
+3 -10
No tak toto sa vôbec nedalo jest 🤷🏻‍♀️ nič proti viem ze 100 ľudí 100 chutí ale tomuto ani chlieb nepomohol....
Anonymný nick
8.12.2019 20:53 | |
+1 -11
az taka vynikajuca nebola, ako bola vychvalena