Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Drožďové knedličky do sviatočnej polievky

15
porcií
10
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 kocka
droždie
2 PL
olej
2 strúčiky
cesnak
2 ks
vajce
5 PL
strúhanka
čerstvá petržlenová vňať
vegeta, soľ, mleté čierne korenie

postup

Drožďové knedličky do vianočnej či silvestrovskej sviatočnej polievky či mäsového vývaru.

1.

Na panvicu dáme 2-3 PL oleja a rozdrobené droždie. Droždie smažíme, kým neprestane peniť. Odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť.

2.

Do vychladnutej zmesi pridáme surové vajcia, strúhanku, pretlačený cesnak, vegetu, soľ, čierne korenie, nasekanú petržlenovú vňať a vymiešame husté cesto, z ktorého formujeme guľaté knedličky.

3.

Hotové vkladáme do vriacej zeleninovej polievky, mäsového vývaru alebo vriacej osolenej vody s trochou oleja. Povaríme cca 2-3 minúty. Keď vyplávajú na povrch sú hotové. Dobrú chuť.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Zemiakové placky
TOP 5 receptov na zemiakové placky
TOP 5 receptov na zemiakové placky
Vašich päť naj postupov na prípravu jedného z najobľúbenejších slovenských jedál.
Karfiolová ryža
Diétny hit - karfiolová ryža
Diétny hit - karfiolová ryža
Nápaditý spôsob ako si pripraviť naozaj vynikajúce samostatné jedlo či prílohu z jednej z najzdravších zelenín.
Echinacea
Echinacea - prírodné antibiotikum
Echinacea - prírodné antibiotikum
O jej liečivých účinkoch niet pochýb. Výrazná bylina pôvodom zo Severnej Ameriky sa dnes pestuje na plantážach po celom...