Pridať recept

FOTORECEPT: Krehké bryndzovníčky

ingrediencie

250 g
hladká múka
130 g
maslo
300 ml
kyslá smotana
1 ČL
soľ

Plnka

120 g
bryndza
1 ks
veľký zemiak uvarený v šupke
1 ks
vajce
1 PL
krupica
3 PL
kyslá smotana
1 štipka
soľ
ks
nasekaná pažítka

Na potrretie:

1 ks
vajíčko

postup

1.

Zo surovín vypracujeme vláčne cesto. Na začiatok dáme smotany menej a podľa potreby pridávame.

Krehké bryndzovníčky
Krehké bryndzovníčky
Zdroj: domi4199
 
2.

Natenko ho vyvaľkáme a vykrajujeme kolieska.

Krehké bryndzovníčky
Krehké bryndzovníčky
Zdroj: domi4199
3.

Pripravíme plnku, zemiak najemno postrúhame a zmiešame s ostatnými surovinami.

Krehké bryndzovníčky
Krehké bryndzovníčky
Zdroj: domi4199
4.

Kolieska cesta som vkladala do formy na mafiny, aby kraje trochu vystupovali nahor. Na cesto dáme plnku, potrieme vajíčkom, popicháme vidličkou a upečieme vo vyhriatej rúre pri 180 st. C asi 10 minút.

Krehké bryndzovníčky
Krehké bryndzovníčky
Zdroj: domi4199
5.

Hotovo.

Krehké bryndzovníčky
Krehké bryndzovníčky
Zdroj: domi4199
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať