Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Sladká figová kaša so škoricovými jablkami

ingrediencie

hrstí
jemne mleté vločky
hrstí
sušené klíčky pšenice
2 ks
figa
1 ks
jablko
1 ČL
mletá škorica
podľa chuti
vlašské orechy
trochu
sezamový raw olej (za studena lisovaný)
trochu
datľový sirup (nie je nevyhnutne potrebný)
štipiek
pravá himalájska soľ
50 g
farmárske maslo
trochu
voda

postup

V mojom okolí mám maminy a tie majú veľa detí. Rôzneho veku. Niektoré majú radi kaše, niektoré nie. Niektoré maminy ich vedia robiť dobré, iné sa ich prišli naučiť ku mne na kurz. Lebo takú krupicovú kašu poznáme od babičiek, ba aj bielu za špaldovú krupicu už vieme vymeniť. Mlieko za vodu. A variť rôzne alternatívy. Ale navariť dobrú ovsenú kašu, ktorú by som aj ja zjedla, so sa učila aj ja kedysi na viac spôsobov. Máme radi kaše husté, ale nie „vyklápacie“, teda také čo sa majú skôr krémovú konzistenciu a nie hustotu kaše z pieskoviska. A práve takéto krémové varianty sme si spolu s kamoškami maminami navarili. Ovos sme menili za kamut, kombinovali ho s ryžovými vločkami, dopĺňali jemným pšenom. Dobré kombinácie boli aj vločky z quinoa alebo pridanie amarantu. Na prípravu kaší nepoužívam mlieko, ale vodu. Zato rada pridám na zjemnenie poctivé farmárske maslo. A keď nemám, aspoň to, vyrobené na Slovensku s vysokým obsahom tuku. Dievčatám sa páčila aj ryžová kaša spečenými slivkami s kokosovým mliekom, no tú sme ani odfotiť nestihli 😊. Jedna z nich doniesla na kurz domáce figy a tak sme z nich vykúzlili toto aboslútne dokonalé, chutné jedlo. Moje dieťa by figu nezjedlo za nič na svete. Ale takú skrytú v kaši..ani nezbadalo, iba tanier vylízalo😊 Vyhľadajte koľko vitamínov a minerálov majú figy, ako pomáhajú v spaľovaní tukov pri chudnutí, jednoducho tu nie su určite zbytočné. Aby sa nepovedalo, v kaši je aj jablko a vlašské orechy, ktoré máme doma po celý rok. Varievate kašu? Skúsite aj túto?

1.

Do panvice s vyšším okrajom dáme do trochy vody vydusiť jablká a figy nakrájané na menšie kúsky. 

2.

V pohári zatiaľ zmiešajte soľ, vločky a klíčky (tiež vo vločkovej forme) a zalejte vodou. Podusené ovocie vymixujeme na hladkú kašu. 

3.

Namočené vločky uvaríme vo vode so škoricou. Miešame tak, aby nevznikli hrudky ale kaša bola jemná a vláčna.

4.

Odstavíme, primiešame vymixované ovocie, sezamový olej. 

5.

Na tanieri dozdobíme datľovým sirupom (to sme si pridali my „dospeláčky“, deťom vôbec nemusíte dosladiť. A posypte orechmi....čo viac dodať...dobrú chuť 😊  

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Echinacea
Echinacea - prírodné antibiotikum
Echinacea - prírodné antibiotikum
O jej liečivých účinkoch niet pochýb. Výrazná bylina pôvodom zo Severnej Ameriky sa dnes pestuje na plantážach po celom...
Chladnička
Dajte zbohom chaosu v chladničke!
Dajte zbohom chaosu v chladničke!
Otvoriť, vytiahnuť a zavrieť. Tak by to malo s chladničkami fungovať. Bohužiaľ, realita je trošku iná.
Hot Chocolate
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Spomaľte, zastavte sa na chvíľu a doprajte si čarovné chvíle pri šálke poriadnej horúcej čokolády.