Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Krehký mrežovník s vôňou škorice

ingrediencie

300 g
hladká múka
150 g
práškový cukor
180 g
maslo
3 ks
žĺtok
3 PL
mlieko
1/2 balíček
kypriaci prášok
1 KL
škorica mletá

Bielkový sneh:

3 ks
vaječný bielok
100 g
práškový cukor

Dokončenie:

ks
marhuľový alebo iný lekvár

postup

Koláčik som piekla prvý raz, je veľmi krehký a vonia po škorici. U nás doma mu prischol názov "škoricové pohľadenie"

1.

Múku a práškový cukor preosejeme spolu s kypriacim práškom. Pridáme zmäknuté maslo, žĺtka, mlieko a škoricu. Vypracujeme vláčne cesto, ako na linecký koláč.

2.

2/3 cesta rozvaľkáme a prenesieme na vymastený plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme podľa chuti lekvárom v hrubšej vrstve. Navrstvíme bielkový sneh, ktorý si pripravíme vyšľahaním bielkov a práškového cukru do tuha. Rozotrieme rovnomerne stierkov.

3.

Z 1/3 cesta vygúľame na pomúčenej doske tenšie valčeky a vytvoríme na koláči mriežku. Pečieme pri 170°C, kým sa nevytvorí hnedá škrupinka na povrchu. Najlepšie je koláč upiecť deň vopred, lebo sa ťažšie krája pre svoju krehkosť.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Grilled Juicy
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Rump steak, rib eye, flank steak? Radi by ste si dopriali dobrý steak, ale netušíte čo sa skrýva za cudzími názvami?
Langoš
Top 5 receptov na langoše
Top 5 receptov na langoše
Jeden z najstarších fastfoodov v piatich najobľúbenejších variáciách.
Nakupovanie
5x rýchla, chutná a lacná večera
5x rýchla, chutná a lacná večera
Keď nemáte čas na prípravu večere – sú tu expresné jedlá, ktoré si obľúbi celá rodina.