Pridať recept

Vianočné bounty guľky

8
porcií
330
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

180 ml
Smotana na šľahanie (do krému)
2 tégliky
Rajo vanilkový tvaroh
ks
vaječný likér
ks
cukor
ks
strúhaný kokos
250 ml
Smotana na šľahanie (do čokolády)
100 g
čokoláda na varenie
7 plátkov
Želatína v plátkoch Dr.Oetker
250 g
mrazená zmes lesného ovocia

postup

Vlastný recept.

1.

V nádobe pomiešame tvaroh, smotanu, cukor a pridáme vaječný likér a kokos (podľa chuti) a zmiešame. (Zmes by nemala byť príliš riedka, aby sme mohli vytvarovať guľky.)

 
2.

Do menšieho hrnca nalejeme 4 – 5 polievkových ližíc vody, prídame želatinu a necháme 10 minút nabobnať (asi 10 minút). Za stáleho miešania necháme želatinu úplne rozpustiť. K rozpustenej želatine pridáme 2-3 lyžice krému rozmiešame, potom celú zmes poriadne zamiešame do krému. Následne vytvarajume guľky a dáme do chladničky na 4 hodiny.

3.

Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu so smotanou (podľa chuti) a necháme trochu vychladnúť.

4.

Guľky namočíme do roztopenej čokolády, posypeme kúskami bielej čokolády a dáme na chvíľu do mrazničky.

5.

Mrazené ovocie dáme roztopiť, pridáme cukor. Množstvo cukru zvolíme podľa chuti a druhu ovocia. Za občasného miešania privedemie do varu a odstavíme.

6.

Ovocie rozmixujeme a podávame s bounty guľkami.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať