Pridať recept

Škoricové kolieska

ingrediencie

160 g
cukor práškový
160 g
orechy vlašské  
320 g
polohrubá múka
320 g
hera maslová chuť
1 PL
škorica
ks
džem alebo lekvár na potretie

Poleva

200 g
práškový cukor preosiatý
1 ks
citrónová šťava
ks
cukrové ozdobky

postup

Tieto kolieska pekávam večšinou na vianoce ale sú dobré, možu sa upiecť aj inokedy.

1.

Všetky suroviny na cesto si dame do nádoby.Cesto dobre vypracujeme a dame na 1 hodinu do chladničky zabalené do mikrotenu odpočinúť.

 
2.

Po hodine cesto vyberieme, vyvalkame na 1/2 cm a vykrajujeme kolieska.Dáme ich na plech a piekla som na 175°C 10 minút. Mám teplovzdušnú rúru. Treba dávať pozor aby neprihoreli sú jemné.

3.

Po upečení nechame kolieska vychladnúť a spájame ich lekvárom.

4.

Vymiešame si cukrovú polevu a potom už len namáčame do citrónovej polevy a môžme ozdobiť drobnými guličkami.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať