Pridať recept

Linecké srdiečka s vôňou rumu

50
porcií
60
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

400 g
hladká múka extra špeciál
120 g
práškový cukor
ks
stipka soli
1 ks
nastruhaná cit. kôra
1 ks
vanilkový cukor
1 ks
žĺtko
2 cl
rum
250 g
mäkké maslo

Na zlepovanie

ks
slivkový lekvár
ks
rum na zriedenie
ks
pr.cukor na posýpanie

postup

Plnené slivkovým lekvárom s vôňou rumu.

1.

Múku preosejeme a do nej pridáme odtatné suroviny a vypracujeme cesto.Zabalíme do mikroténu a odložíme na 2 hod. do chladu.

 
2.

Rúru vyhrejeme na 180°C.

3.

Cesto na pomúčenej doske postupne rozvaľkáme na 3 mm a vykrajujeme srdiečka, polovicu s dierkou.

4.

Upečieme na vymastenom plechu.

5.

Upečené pozorne vyberáme širším nožom z plechu na dosku a necháme vychladnúť.

6.

Vychladené zlepujeme rozriedeným lekvárom a posypeme pr. cukrom.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať