Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Vianočný pečený čaj

ingrediencie

2 kg
ovocie (viď postup)
250 g
cukor
1 ks
citrón
3 PL
med
koreniny

postup

Zo zimnej prechádzky dobre padne teplý čaj s ovocím.

1.

Z ovocia sú vhodné jablká, hrušky, jahody, čerešne, slivky - čerstvé alebo mrazené, aj drobné bobule - arónia, jarabina, trochu zázvoru. Slivky som použila sušené.

2.

Keďže sa jedná o vianočný čaj, použijeme ako koreniny škoricu, klinčeky, aníz, badián alebo to nahradíme perníkovým korením.

3.

Ovocie nakrájame na kocky, posypeme cukrom, koreninami, polejeme šťavou z jedného citróna a upečieme pri 180 st. C 35 - 40 minút. Keď je ovocie mrazené - pečieme kratšie.

4.

Až po upečení pridáme med, zamiešame a horúce plníme do pohárov. Uzavrieme ich a na pol hodiny postavíme dole hlavou.

5.

Pečený čaj vydrží ako kompót. Príprava: Do pohára dáme 3 lyžičky pečeného ovocia a zalejeme vriacou vodou.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Zemiakové placky
TOP 5 receptov na zemiakové placky
TOP 5 receptov na zemiakové placky
Vašich päť naj postupov na prípravu jedného z najobľúbenejších slovenských jedál.
Karfiolová ryža
Diétny hit - karfiolová ryža
Diétny hit - karfiolová ryža
Nápaditý spôsob ako si pripraviť naozaj vynikajúce samostatné jedlo či prílohu z jednej z najzdravších zelenín.
Echinacea
Echinacea - prírodné antibiotikum
Echinacea - prírodné antibiotikum
O jej liečivých účinkoch niet pochýb. Výrazná bylina pôvodom zo Severnej Ameriky sa dnes pestuje na plantážach po celom...