Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Vianočná šošovicová polievka

6
porcií
70
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 balíček
šošovica
3 ks
veľký zemiak
4 ks
bobkový list
4 PL
ocot
olej
soľ
čierne mleté korenie
3 PL
hladká múka
mlieko
údené mäsové kosti, alebo údený bravčový chvost
1 téglik
šľahačková smotana 30%

postup

Recept je na 6 litrový hrniec

1.

Šošovicu si namočíme do vody deň vopred a dáme do chladničky, ak by ste aj zabudli namočiť, nič sa nedeje, namočíte ráno a pred obedom môžete variť.

2.

Napučanú šošovicu zlejeme, opláchneme a dáme do hrnca. Zalejeme vodou, pridáme bobkáč, soľ, korenie a ocot. Necháme zovrieť a pridáme kosti.

3.

Takto necháme variť, až kým nie je šošovica hotová.

4.

Pridáme na drobno nakrájané ošúpané zemiaky, tie uvaríme, mäsko z polievky vytiahneme a v malom hrnčeku si z múky a oleja spravíme zásmažku, tú zriedime s mliekom a polievku zahustíme.

5.

Nakoniec zjemníme smotanou a necháme prevrieť.

6.

Kosti si buď nasekáme na menšie, alebo mäso z nich oberieme.. kto ako má rád. DOBRÚ CHUŤ!

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
kokos
5 sladkých receptov pre milovníkov kokosu
5 sladkých receptov pre milovníkov kokosu
Domáce bounty či raffaello dopĺňajú klasiky ako pusinky, bábovka a rezy. Všetko z kokosu!
Karfiolová ryža
Diétny hit - karfiolová ryža
Diétny hit - karfiolová ryža
Nápaditý spôsob ako si pripraviť naozaj vynikajúce samostatné jedlo či prílohu z jednej z najzdravších zelenín.
Echinacea
Echinacea - prírodné antibiotikum
Echinacea - prírodné antibiotikum
O jej liečivých účinkoch niet pochýb. Výrazná bylina pôvodom zo Severnej Ameriky sa dnes pestuje na plantážach po celom...