Pridať recept

Jemné rezy s piškótami

ingrediencie

8 ks
vajcia
10 PL
kopcovité práškový cukor
4 ks
čokoládový puding Dr. Oetker v prášku
1 ks
kypriaci prášok

Plnka

1/2 liter
mlieko
2 ks
prášok krémový (Zlatý klas)
1 ks
vanilkový cukor
250 g
maslo Hera
200 g
práškový cukor
1,5 dl
instatná káva
ks
rum um
200 g
biela čokoládová poleva
ks
tmavá čokoládová poleva
2 balíčky
piškóty okrúhle

postup

Rezy sú tak fantastický jemné a chutné,že po ochutnaní si ich obľúbite.

1.

Upečieme si 2x platy zo 4 vajec. Vyšľaháme si bielky, pridáme cukor a vyšľaháme do tuhá. Ked je sneh dobré vyšľahaný,tak pridáme žltky a zašľaháme.Potom puding s kypriacim praškom a zľahka premiešame. Vylejeme na plech vyložená papierom na pečenie a upečieme.

 
2.

Plnku si uvaríme s mlieka,zlatého klasu a vanilkového cukru.Potom za občasného miešania necháme puding vychladiť.

3.

Maslo vyšľaháme s cukrom do peny,po častiach pridáme vychladnutí krém a vyšľaháme.

4.

Pripravíme si kávu, pridáme rum a v nej jemne máčame piškóty. Na jedno cesto rozotrieme polovicu plnky, na plnku ukladáme máčané piškoty a na piškóty rozotrieme druhú polovicu plnky.

5.

Zakryjeme druhým plátom a vrch polejeme bielou čokoládou a ečte ozdobíme tmavou cik-cak. Necháme v chlade stuhnúť a pokrájame na rezy.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Lyduska_sweet
19.6.2019 12:05 | |
+3 -4
Veľmi chutný a dobrý recept. Piškota je úžasne jemná ❤ odporúčam 🙂