Pridať recept

Výdatná kaša s modrým makom

Výdatná kaša s modrým makom
Zdroj: Henrieta_Peskovicova

ingrediencie

3 PL
bio ryžové vločky
2 PL
bio ovos s klíčkami alebo vločky
2 dl
voda
1 PL
modrý mak
ks
sladidlo (javorový sirup alebo kokosový cukor)

postup

Naše mini dieťatko má rado kaše. Hovorím si „chvalabohu“, lebo ona zas taký veľký jedák nie je. Kaše nás často zachraňujú od ranného zúfalstva, čo tomu dieťaťu ráno dať aby malo celý deň silu? .) Najnovšie si obľúbila mak. Tak ho dostala do kaše. Najskôr skúmala malé makové bodky, že sú ako mravce, ďobala do nich lyžičkou, či sa nehýbu 😊. Celá nedočkavá kým JEJ kašu dofotím, vyhádzala jedlé kvietky z misky a celú kašu, rozumej „plnú misku“ , zjedla rýchlosťou blesku. Kaše na raňajky robievam minimálne 4 krát v týždni. Vždy obmieňam vločky a mixujem rôzne kombinácie. A už záleží aj na úprave, pýta si jahody, ovocie, čokoládku, javorový sirup, či kokosový cukor. Nemá ho často, v raňajkách jej ho dovolíme. Má 30 mesiacov a na mak si zvykla až teraz. Nevyužívala som rady „starých mám“ a neuspávala deti makovým odvarom 😊. Keďže teraz jej veľmi chutí, snažím sa túto dobu využiť a dopriať jej porciu vápnika, lebo v maku ho je naozaj a doslova „požehnane“. Naviac ovsené vločky majú veľmi dobrý vplyv na trávenie, ich lepok má iné zloženie. Dokonca sa dá kúpiť aj ovos bezlepkový, teda zbavený lepku, nakoľko ovos nie je prirodzene bezlepkové obilie.

1.

Do panvičky si nalejte vodu – asi 2dcl, Zohrejte ju a pridajte premyté vločky.

 
2.

Varte s miešaním pomaly na miernom ohni, kým sa nevytvorí hustá kaša. Vždy si môžete pridať vody viac, aby nebola príliš hustá, aspoň naše dieťa takú rado nemá.

3.

Odstavte z ohňa, primiešajte mak a nechajte vychladnúť na izbovú teplotu. Hotovo. Vmiešať môžete ešte aj sladidlo. Výborným je napríklad aj domáci datľový sirup.

4.

Kašu zvyknem dávať do hlbšej misky, lebo sa v nej dlhšie udrží teplo, keďže naše deti jedia rýchlosťou slimáka-aby im nevychladla. 😊

5.

TIP: ako obmenu môžete skúsiť biely mak, pomletý a vmiešať ho do kaše spolu s maslom. Alebo celú uvarenú vymixovať s trochou kokosového mlieka na úplne hladkú masu, dať do pohárika nižšieho a vychladiť ako dezert 😊.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Tip na sladkú desiatu: Ryžová kaša s makom
Robili sme si makové mlieko a ten zbytok vytlačeného maku obyčajne dáme do koláča. Teraz sme mali chuť...
Rice
Všetci ju máme doma, ale len málokto vie, ktorá je najzdravšia: Táto jedna neobsahuje tuk a vôbec sa nelepí! VIDEO
Ktorá je najzdravšia a podľa čoho vyberať? Ak máte radi ryžu, toto by ste mali vedieť.
Chia3
Poznáte zázračné CHIA semienka? Skúste CHIA puding!
Chia semená posilňujú telo a jeho celkový zdravotný stav. Obsahujú veľké množstvo omega-3 mastných kyselín,...
Môže sa ryža ohrievať?
Môže sa ryža ohrievať? Na toto si dávajte pozor a vyhnete sa zdravotným problémom
Aj vy zvyknete ohrievať ryžu? Možno ste to doteraz nerobili správne, pozrite sa.
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná, toto by mal vedieť každý!
Mala by sa ryža pred varením preplachovať? Ako a prečo? Poznáme odpoveď!