Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Štedrák ako závin

ingrediencie

300 g
hladká múka
70 g
rozpustené maslo
1 ks
vajíčko
20 g
droždie
150 ml
vlažné mlieko
1 ks
vanilkový cukor

Maková plnka

170 g
mletý mak
100 g
cukor
100 ml
mlieko
1 ČL
citrónová kôra

Orechová plnka

170 g
mleté orechy
2 PL
cukor
50 ml
mlieko

Tvarohová plnka

ks
tvaroh
ks
cukor
ks
hrozienka

postup

Vianočný závin so štyrmi príchuťami.

1.

V troche vlažného mlieka s cukrom rozmrvíme droždie a necháme ho vzísť. Do preosiatej múky pridáme vajíčko, štipku soli, zvyšné mlieko, kvások a maslo a vymiesime cesto, ktoré necháme na teplom mieste prikryté vykysnúť. Medzitým si pripravíme plnky: makovú a orechovú krátko uvaríme, tvarohovú zmiešame.

2.

Po vykysnutí cesto rozdelíme na dva bochníky, vyvaľkáme na šírku asi 20 cm a na dĺžku plechu. Po dĺžke na jeden kraj dáme makovú plnku, na druhý kraj tvarohovú plnku. Plnky prekryjeme a do strednej medzere dáme orechovú plnku.

3.

Necháme podkysnúť, potrieme vajíčkom a popicháme vidličkou. Upečieme vo vyhriatej rúre pri 180 st. C 20 minút.

4.

Po upečení na makovú plnku nanesieme džem.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Hamburger
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Zatracovaný a milovaný kus mletého hovädzieho v chrumkavej žemli nemá svoje korene v USA.
Fritovanie
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
3 zásadné rady, ako správne a chutne použiť ten istý olej na fritovanie viackrát po sebe.
Raňajky v pohári
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky, ktoré si pripravíte večer pred spaním, budú ráno vašou zdravou a chutnou odmenou.