Pridať recept

Sunquickové šťavnaté rezy

36
porcií
74
minút
vysoká
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

10 ks
vakcia
250 g
práškový cukor
1/2 ks
citrona šťava
110 g
práškového škrobu Maizena, Gustin
65 g
hladká múka extra špeciál
65 g
múka hrubá
1 ks
kypriaci prášok

Krém

250 g
maslo
150 g
práškový cukor
3 dl
mlieko
1 ks
vanilkový puding
1 ks
vanilkový cukor

Šťava

1 dl
Sunqick s vodou v pomere 1:1
3 PL
vriaca voda

Poleva

3 PL
sunquick
100 g
práškový cukor

postup

Osviežujúci zákusok vhodný na každú príležitosť.

1.

KORPUS: Z vajíčok oddelíme bielka a vyšľaháme z nich sneh. Žĺtka vymiešame s cukrom do peny a opatrne zamiešame do bielkového snehu. Pridáme šťavu z 1/2 citrónu a suchú zmes ,škrob,kypr.prášok + múky a opäť opatrne preosiaté zapracujeme do homogénnej hmoty. Takto pripravené cesto upečieme na dvoch plechoch (polovicu na jeden plech). Ja používam papier na pečenie - veľmi to uľahčí prácu s piškótou.

 
2.

Pečieme v rozohriatej rúre pri teplote 180-190°C zhruba 15 minút - toto si treba odsledovať.Upečenú piškótu necháme vychladnúť, odrežeme okrajky a pozdĺžne rozdelíme na tri rovnako široké pásy. Z jedného plechu teda dostaneme jeden pás rezov s 3 vrstvami piškóty.

3.

KRÉM: Maslo necháme zmäknúť. Z mlieka, cukru a vanilkového pudingu pripravíme vanilkový krém. Do mlieka pridáme cukor, vanilku, puding a uvaríme. Necháme vychladiť za občasného miešania.Keď už máme vanilkový krém len mierne teplý, primiešame zmäknuté maslo. Ja používam elektrický mixér s metličkami - je to dôkladnejšie a hladšie.

4.

Keď už máme vanilkový krém len mierne teplý, primiešame zmäknuté maslo. Ja používam elektrický mixér s metličkami - je to dôkladnejšie a hladšie.

5.

Oba pláty polejeme po celej ploche Sunquickom (3 lyžice si z neho odložíme na polevu) Spodný plát som potrela jene riedeným ribezľovým lekvárom/nemúsi byť!/, potrieme krémom a priložíme druhým plátom tak, že poliatu stranu priložíme na krém. Zaťažíme a dáme na 3-4 hodiny do chladničky.

6.

POLEVA: Z ingrediencií vypracovať hustú kašičku - polevu.Poliať koláč a rovnomerne rozotrieť a nechať stuhnúť.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Lyduska_sweet
31.7.2019 16:15 | |
+0 -2
Prosím Vás na polevu ide sunquick a práškový cukor ? Nieje to tam uvedene. Ďakujem
dobruchut.sk
1.8.2019 08:16 | |
+1 -0
Práškový cukor doplnený - ďakujeme za upozornenie. Ak potrebujete polevy viac môžete navýšiť tekuté zložky o vodu alebo napríklad rum, a potom samozrejme pridať viac cukru.