Pridať recept

Jogurtovo-jahodovo-orechový zázrak

8
porcií
360
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

250 g
biely jogurt
180 ml
smotana na šľahanie
ks
cukor
1 balíček
Dr Oetker želatina v plátkoch
120 g
mrazené jahody
ks
mleté orechy s cukrom
5 ks
balíček keksov - Zlaté kolieska kokosové polomáčené v mliečnej čokoláde – OPAVIA

postup

1.

Dezert pozostáva z troch vrstiev 1.vrstva. Do nádoby nalejeme biely jogurt, smotanu, cukor a zmiešame. (Pomer jogurtu a smotany môžeme meniť podľa toho akú chceme konzistenciu). Želatinu pripravíme podľa návodu na obale, potom ju poriadne zamiešame do pripravenej zmesi. Jogurtový krém nalejeme do formičky a vložíme do chladničky na 3-4 hodiny.

 
2.

2.vrstva Mrazené jahody dáme rozmraziť, pridáme cukor a trochu vody. Za občasného miešania privedemie do varu a odstavíme. Pripravíme želatinu podľa návodu na obale, následne ju zamiešame ju do jahodovej šťavy. Z chladničky vyberieme formičku so stuhnutým jogurtovým krémom a nalejeme naň sladkú jahodovú šťavu s jahodami a vložíme do chladničky na 3-4 hodiny.

3.

3.vrstva Balíček keksov rozmixujeme s mletými orechami s cukrom, pridáme 1-2 polievkové lyžice cukrovej vody. Túto zmes natlačíme ako poslednú vrstvu do formičky, slúži ako korpus. Počkáme 15 minút a vyklopíme dezert na tanierik.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať