Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Hríbovica so slivkami

ingrediencie

2 hrste
sušené hríby
5 ks
sušené slivky
5 ks
uvarené a ošúpané zemiaky
3 ks
cesnak
5 ks
gulička celého čierneho korenia
3 ks
bobkový list
1 ks
šľahačková smotana
1/2 liter
mlieko
soľ, múka na zahustenie, prevarený ocot

postup

1.

Hríby spolu s korením, slivkami, cesnakom, soľou a bobkovým listom dáme variť asi do 1,5 l vody.

2.

Z mlieka, smotany a múky urobíme zátrepku.

3.

Hríby pred dovarením zatrepeme. Prevaríme.

4.

Do hotovej polievka pridáme zemiaky (my vždy odložíme uvarené na šalát). Dochutíme prevareným octom.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Zemiakové placky
TOP 5 receptov na zemiakové placky
TOP 5 receptov na zemiakové placky
Vašich päť naj postupov na prípravu jedného z najobľúbenejších slovenských jedál.
Karfiolová ryža
Diétny hit - karfiolová ryža
Diétny hit - karfiolová ryža
Nápaditý spôsob ako si pripraviť naozaj vynikajúce samostatné jedlo či prílohu z jednej z najzdravších zelenín.
Echinacea
Echinacea - prírodné antibiotikum
Echinacea - prírodné antibiotikum
O jej liečivých účinkoch niet pochýb. Výrazná bylina pôvodom zo Severnej Ameriky sa dnes pestuje na plantážach po celom...