Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Škoricové sušienky

ingrediencie

200 g
múka hladká
75 g
kukuričný škrob Solamyl
75 g
trstinový cukor
180 g
maslo
1 ks
vanilkový cukor
2 ČL
škorica mletá
1 ČL
prášok do pečiva

postup

Voňavé škoricové koláčiky ktoré môžete piecť počas celého roka nielen na Vianoce.

1.

Všetky suroviny zamiesime na pevné cesto. Cesto zabalíme do fólie a dáme na 1-2 hodiny do chladničky.

2.

Vychladnuté, odpočinuté cesto nakrájame na menšie kúsky, z každého kúska urobíme valec o priemere asi 2,5 cm a nakrájame na približne rovnaké kúsky. Z každého kúska urobíme guľku a uložíme na plech, na pečiaci papier. Môžu byť aj tesnejšie pri sebe, pri pečení sa neroztečú. Tĺčikom na mäso každú guľku pritlačíme, čím ju nielen sploštíme ale vytvoríme aj pekný vzor.

3.

Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C asi 15 až 18 minút podľa toho aké hrubé máme sušienky.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Zemiakové placky
TOP 5 receptov na zemiakové placky
TOP 5 receptov na zemiakové placky
Vašich päť naj postupov na prípravu jedného z najobľúbenejších slovenských jedál.
Karfiolová ryža
Diétny hit - karfiolová ryža
Diétny hit - karfiolová ryža
Nápaditý spôsob ako si pripraviť naozaj vynikajúce samostatné jedlo či prílohu z jednej z najzdravších zelenín.
Echinacea
Echinacea - prírodné antibiotikum
Echinacea - prírodné antibiotikum
O jej liečivých účinkoch niet pochýb. Výrazná bylina pôvodom zo Severnej Ameriky sa dnes pestuje na plantážach po celom...