Pridať recept

Medové rezy s orechovou grilážou

Medové rezy s orechovou grilážou
Zdroj: BlazenaSadovska

ingrediencie

500 g
hladká múka extra špeciál
200 g
práškový cukor
2 ks
vajcia
2 PL
včelí med
2 KL
soda bicarbona
2 PL
mlieko
200 g
maslo

Orechová zmes:

300 g
nasekaných vlašských orechov
80 g
práškový cukor
120 g
maslo
3 PL
včelí med

Plnka:

300 ml
mlieko
1,5 PL
hladká múka extra špeciál
1,5 PL
Zlatý klas
100 g
kryštálový cukor
250 g
maslo
1 balíček
vanilkový cukor
100 ml
umu na poliatie spodného plátu

postup

Je to vynikajúci zákusok, plný orechov, jeho chuť je nezameniteľná:))

1.

Cesto: do misy preosejeme múku, práškový cukor, zmäknuté maslo, tekutý med, rozšľahané vajcia, sódu bicarbónu rozmiešanú v mlieku a vypracujeme hladké cesto. Rozdelíme ho na polovicu. Jednu polovicu rozvaľkáme na pomúčenej doske podľa veľkosti plechu a upečieme na plechu s papierom na pečenie. Necháme vychladnúť. Teplota 180°C cca 15 minút. Plech rozmer 30x40 cm.

 
2.

Druhú polovicu tiež rozvaľkáme, rozotrieme ešte teplú orechovú griláž, lebo inak by stuhla a upečieme na plechu s papierom na pečenie. Teplota 180°C 15 minút.

3.

Orechová griláž: na panvici opečieme spolu orechy, med, maslo, cukor.

4.

Plnka: v časti mlieka rozmiešame múku a zlatý klas. Do zvyšného mlieka pridáme cukor a za stáleho miešania rozpustíme, prilejeme rozmiešanú múku a zlatý klas a uvaríme hustú kašu. Necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme s vanilkovým cukrom a pridáme po častiach vychladnutú kašu. Vyšľaháme na hladký krém.

5.

Spodný upečený plát pokvapkáme umom, natrieme plnkou a priložíme plát s grilážou. Necháme v chlade, 1-2 dni, pokým rezy nezmäknú a pokrájame. Dobrú chuť!

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Fantastické medové rezy
Fantastické medové rezy: Krásne krémové a cesto mäkké ako perinka, jednoduchý videorecept
Úžasne mäkké medové rezy s vanilkovým krémom a bohatou vrstvou čokolády.
Ako nakrájať medové rezy či tortu? Geniálny TRIK cukrárky Petry Tóthovej zaručí perfektný rez ako od profesionála
Ako nakrájať medové rezy či tortu? Geniálny TRIK cukrárky Petry Tóthovej zaručí perfektný rez ako od profesionála
Milovníci medových rezov pozor! Odteraz ich nakrájate ako skutočný profesionál. Postupujte podľa návodu...
Sviatočné pečenie s medom: Najobľúbenejšie recepty na medové rezy, zákusky a koláče s medom, tieto u nás
Vianočné pečenie s medom: Najobľúbenejšie recepty na medové rezy, zákusky a koláče s medom, tieto u nás na Vianoce nesmú chýbať
Výborné a krásne sladké domáce medové zákusky, koláče aj dezerty v najobľúbenejších receptoch. Medové...
V zime nič nefunguje bez medu! Dokáže oveľa viac, než si myslíte
V zime bez medu nefunguje nič! Dokáže oveľa viac, než si myslíte
Načo míňať veľa peňazí na drahé krémy a lieky, keď máte odpoveď priamo pod nosom? Domáci med dokáže...
Med
Jednoduchý recept na domáci med. Potrebujete len štyri prísady
Obsahuje veľa vitamínov a minerálov a má zdraviu prospešné účinky. Okrem toho je sladký a chutný. Najlepšie...