Pridať recept

Bryndzové posúchy so šunkou a kôprom

Bryndzové posúchy so šunkou a koprom
Zdroj: mysiacik212
20
porcií
30
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

180 g
hladká (špaldová) múka
320 g
biela špaldová múka
2 PL
kryštálový cukor
1 KL
soľ
1 dl
olej
1 ks
vajce
200 ml
voda
1 kocka
droždie
250 g
bryndza
2 ks
kyslá smotana
nasekaný čerstvý kôpor
šunka

postup

Delikátna pochúťka...

1.

Z vlažnej vody, cukru a kvasníc si zarobíme kvások.

 
2.

Keď nám kvasnice plávajú navrchu prilejeme ich do misky s múkou, vajcom, soľou a olejom a vypracujeme cesto.

3.

Keď je vypracované, odložíme ho na teplé miesto a necháme vykysnúť.

4.

Keď je vykysnuté, pripravíme si plech s papierom na pečenie a lyžicou si "odždibujeme" kus cesta a tvarujeme bochníčky, ktoré ukladáme na plech.

5.

Na každý položíme dva plátky šunky a rozotrieme bryndzu zmiešanú s kyslou smotanou. Nakoniec posypeme na drobno nakrájaným kôprom.

6.

Rúru si rozohrejeme na 180 a šup do nej.

7.

Pečieme asi pol hodinku, ale pre istotu sledujte, pretože každá rúra je iná.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Demikát
Čo tak dať si demikát? Jedinečná a rýchla slovenská polievka
Demikát je typicky slovenskou odpoveďou na bohaté a krémové zemiakovo-syrové polievky.
Bryndzové halušky
Bryndzové halušky: Extra chutné s májovou bryndzou
Každý má svoj recept na tie zaručene pravé bryndzové halušky. Všetky sú však zaručene najchutnejšie...
Bryndzov polievka
Tip na nedeľný obed: Obaľovaná sviečkovica
Bryndzová polievkaSuroviny:    bryndza    soľ    zemiaky    hladká múka    vajceDáme si variť...
Najlepšie recepty na legendárny podplamenník: Úžasne mäkký aj na druhý deň, stačí pridať túto surovinu,
Najlepšie recepty na legendárny podplamenník (podpecník): Úžasne mäkký aj na druhý deň, stačí pridať túto surovinu, rodina si ho nevie vynachváliť
Výborné recepty na tradičný podplamenník, ktorý určite vyskúšajte aj v novších prevedeniach. Toto sú naše...
Vajicko bryndza natierka s ligurcekom
Skvelá raňajková nátierka z bryndze a vajíčka od Henriety
Tentokrát pre vás Henrieta pripravila výbornú zdravú nátierku z bryndze a vajíčka.
Špenát je super! Zelená nátierka pre vaše zdravie
Špenát vykupujem na trhoch vo veľkom. Čerstvé listy chrúmem k polievkam, k obedu len tak. Tuhá a krásna...