Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Bryndzové posúchy so šunkou a kôprom

20
porcií
30
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

180 g
hladka spaldova muka
320 g
biela špaldová múka
2 PL
kryštálový cukor
1 KL
soľ
1 dl
olej
1 ks
vajce
200 ml
voda
1 kocka
droždie
250 g
bryndza
2 ks
kyslá smotana
ks
nasekaný čerstvý kôpor
ks
šunka

postup

Na silvestrovské vyjedanie ako stvorené...

1.

Z vlažnej vody, cukru a kvasníc si zarobíme kvások.

2.

Keď nám kvasnice plávajú navrchu prilejeme ich do misky s múkou, vajcom, soľou a olejom a vypracujeme cesto.

3.

Keď je vypracované, odložíme ho na teplé miesto a necháme vykysnúť.

4.

Keď je vykysnuté, pripravíme si plech s papierom na pečenie a lyžicou si "odždibujeme" kus cesta a tvarujeme bochníčky, ktoré ukladáme na plech.

5.

Na každý položíme dva plátky šunky a rozotrieme bryndzu zmiešanú s kyslou smotanou. Nakoniec posypeme na drobno nakrájaným kôprom.

6.

Rúru si rozohrejeme na 180 a šup do nej.

7.

Pečieme asi pol hodinku, ale pre istotu sledujte, pretože každá rúra je iná.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Pálivé špagety
Najlepšie omáčky na špagety
Najlepšie omáčky na špagety
Zabudnite na špagety s kečupom a syrom! Prinášame vám výber najlepších omáčok na špagety.
Zelený čaj
Video: Zelená pre zelený čaj
Video: Zelená pre zelený čaj
Pijete zelený čaj? Ako jedna z najdostupnejších superpotravín preukázateľne predlžuje život a chráni nás pred...
Grilled Juicy
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Rump steak, rib eye, flank steak? Radi by ste si dopriali dobrý steak, ale netušíte čo sa skrýva za cudzími názvami?