Pridať recept

Orechové štangličky

ingrediencie

300 g
hladká múka extra špeciál
40 g
práškový cukor
100 g
mleté orechy
200 g
palmarín
2 ks
zltky

Poleva:

2 ks
bielky
200 g
práškový cukor
1 KL
šťava z citróna

postup

U nás je to veľmi obľúbené vianočné pečivo:))

1.

Cesto: do misy preosejeme múku, práškový cukor, pridáme mleté orechy, žĺtky, zmäknutý palmarin a vypracujeme hladké cesto. Na pomúčenej doske cesto rozvaľkáme na obdĺžnik hrúbku 4 mm, potrieme polevou a radielkom pokrájame na štangličky, aké chceme mať. Ukladáme na plech s papierom na pečenie a upečieme. Teplota 140°C 8-10 minút. Treba sledovať priebeh pečenia, aby povrch nezhnedol. Odložíme do chladu a prikryjeme potravinárskou fóliou. Dobrú chuť!

 
2.

Poleva: bielky, preosiaty cukor a citrónovú šťavu vyšľaháme ručným šľahačom dobre nahusto.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
eruska25
30.12.2018 08:10 | |
+0 -1
Medzi surovinami ani v postupe nie sú spomenuté orechy, a pritom sú to orechové štangličky. Zrejme treba doplniť, koľko orechov.
BlazenaSadovska
30.12.2018 12:03 | |
+0 -3
100 g orechov vlašských mletých ide do cesta:)) ďakujem, nejako mi nefungoval internet a recept sa nenahral, tak som ho musela písať druhýkrát, asi vtedy mi tie orechy vypadli:))