Pagáčiky so syrom
ingrediencie
Na vyvaľkané cesto:
Na potretie:
Na posypanie:
postup
Pagáčiky sú výborné:))
Cesto: do misy preosejeme múku hladkú a polohrubú, pridáme 1/2 kávovej lyžičky prášku do pečiva, premiešame. Pridáme zmäknutú heru a spolu všetko zmiešame. Rukou rozmrvíme droždie, pridáme kyslú smotanu, soľ, žĺtok, cukor, masť a spolu vymiesime na nelepivé hladké cesto.
Cesto odložíme prikryté na 12 hodín do chladničky. Potom ho rozvaľkáme na pomúčenej doske, polovicu potrieme masťou a posypeme hrubšou vrstvou nastrúhaného syra. Prikryjeme druhou nenatretou polovicou cesta, jemne pritlačíme. Postupujeme obyčajným prekladaním tak, ako prekladáme cesto na lístkové pagáče. Rozvaľkáme na hrúbku 1,5 cm a vykrajujeme formičkou malé pagáčiky.
Ukladáme na plech s papierom na pečenie s odstupom. Povrch potrieme rozšľahaným vajcom a posypeme rascou, sézamom, syrom. Teplota 200°C 30 minút alebo podľa potreby. Je to množstvo na 2 plechy. Dobrú chuť!
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.